01-01-2010

Yggdrasil® 37: Hebzucht
de wereld van Fenrir

De negende ijswereld: Lyngvi (struikheide)

Reis mee naar Lynvi, het eiland van hebzucht in het zwarte meer. Maak kennis met Fenrir de hebzuchtige wolf, die daar is vastgeketend. Verover een magisch zwaard, een speer met gouden punt, een magische ring, een verguld stalen schild en een prachtige drinkhoorn. ...

cdnlyggdrasil/37hebzucht.gif

TRANCE-FORMATIE 1:
Fenrir

In deze TRANCE-FORMATIE gaan we naar de ijswereld: Lyngvi. Lyngvi betekent: struikheide. Lyngvi is een onvruchtbaar gebied, waar alleen wat mos en struikheide groeit. En het is hier vreselijk koud. Op Lyngvi wacht Fenrir, de hebzuchtige wolf, op het einde der tijden. Want het is voorspeld, dat hij dan zal losbreken, zodat hij zijn verschrikkelijke honger kan stillen.

Fenrir is de zoon van Angrboda en Loki. Hij is op Lyngvi vastgebonden door Týr, de heer der Ásen, met een magische ketting. Laten we nu op weg gaan naar Lyngvi, zodat je de strijd met Fenrir kunt aanbinden.

... sta je opeens oog in oog met een gigantische, hongerige wolf, die begerig naar je kijkt. En je schrikt je naar. Dan zie je, dat de wolf vastgebonden is. Je begrijpt dat je oog in oog staat met Fenrir, de hebzuchtige wolf, de zoon van Angrboda en Loki. Omdat je weet dat Fenrir vastgebonden is, en zich niet kan losrukken, realiseer je je, dat je niets te vrezen hebt. En opgelucht haal je adem. Je bekijkt Fenrir nieuwsgierig. Een paar meter voor hem ligt een enorm zwaard met een verguld gevest en een magische gouden ring, een zilveren kelk, een verguld stalen schild en een enorme speer met vergulde punt. Met deze magische wapens kun je je dagdroom in vervulling laten gaan. Je hoeft alleen maar deze magische voorwerpen te pakken.

... Pak nu dit zwaard en bindt de strijd aan met Fenrir’s ego.

Lang, hard en verbeten is de strijd met Fenrir’s ego, maar jij bent de sterkste. Terwijl je met Fenrir’s ego strijdt, straal je licht en liefde uit. En dit vergiftigt Fenrir’s ego. Langzaam verzwakt het ego. En met een laatste slag met je magische zwaard dood je Fenrir’s ego. Fenrir’s ego sterft, en je hebt het gevoel dat je zelf sterft. Fenrir’s ego sterft en blaast zijn laatste adem uit, en je ontspant je nu TOTAAL.

cdnlyggdrasil/37hebzucht.gif

TRANCE-FORMATIE 2:
Hebzucht

In deze TRANCE-FORMATIE gaan we naar de sfeer van hebzucht, bezitterigheid, overheersing en dominantie. Hebzucht wordt veroorzaakt door onze neiging naar uitbreiding van onze invloed. Het gaat hierbij om instinctief gedrag. Vanaf ons ontstaan als ééncellig organisme tot onze huidige toestand hebben wij voortdurend gestreefd naar groei en naar uitbreiding van onze macht. Hoe beter je je omgeving beheerst, hoe veiliger je bent. Als je je omgeving beter beheerst, ben je beter in staat om je voedsel te verkrijgen en om vijanden af te schrikken.

Onze bezitterigheid is ontstaan als territoriumdrift. Op zeker moment in onze evolutie begonnen we met het afbakenen van een eigen gebied. Dat gebied beschouwden we als ons bezit. Sommige vissen doen dat, om hun nestplaats te beschermen. Bijna alle vogels doen dit, ook om hun nest veilig te stellen. De meeste vleeseters onder de zoogdieren hebben hun eigen territorium en verdedigen dit heel fel tegen soortgenoten. En de meeste apen claimen een eigen gebied en verdedigen dit fel tegen indringers.

Mensen zijn net apen. Toen onze voorouders als jagers/verzamelaars leefden, verdedigden ze hun territorium al tegen andere mensen. Toen men vee begon te houden, joeg men ook de roofdieren weg of men vermoordde ze. Daarna begon men met landbouw. Men stak heel veel tijd en energie in een stuk land en men wilde deze investeringen niet meer opgeven. Na verloop van tijd beschouwden we alles in dat gebied als ons bezit. Alle bomen, planten, vruchten en dieren werden ons bezit.

Om ons voortbestaan veilig te stellen, begonnen we onze omgeving te overheersen. We vonden het vuur uit en begonnen met het vervaardigen van wapens, werktuigen, etc. We bouwden irrigatiekanalen, groeven putten en wierpen dijken op. ...

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rusland.gif

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om te reageren op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Voor contact of om feedback te geven klikt u op:

 

Naam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Wat is vier maal 2

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula_1000.gif

 

reclame/CirkelHoog.gif