01-01-2010

Yggdrasil® 15: Groei
de wereld van Höddmímirvidr

De derde vuurwereld: Höddmímirvidr
(het woud van Höddmímir)

cdnlyggdrasil/15groei.gif

TRANCE-FORMATIE 1:
Höddmímir

In deze trance-formatie gaan we naar de vuurwereld Höddmímirvidr, het woud van Höddmímir.

Höddmímirvidr is de sfeer van groei. En wanneer je naar deze wereld gaat, begin je geestelijk te groeien. Ook als je al lang oud en verstard bent, kom je in deze sfeer opnieuw tot leven. Het ijs in je geest wordt in deze sfeer gesmolten, je geest begint uit te lopen, zoals een boom in de lente. En je geest vormt nieuwe knoppen en nieuwe loten. In alle richtingen begint je geest te groeien. En dat voelt fantastisch.

Höddmímir was een tweehoofdige vuurreus. Loki, de heer van lust, verlokte hem met Nanna, de vrouw van Baldr. Toen nam Baldr wraak en sloeg Höddmímir een hoofd af. Óðinn balsemde het hoofd Mímir met geheime kruiden. Nu gebruikt hij het als orakel. Hödd bleef blind en trok zich terug in Höddmímirvidr. Daar heeft hij een woud gemaakt van gouden bomen. En daar vinden mensen beschutting voor het vuur van Surtr, dat hij tijdens Ragnarøkkr over de aarde strooit.

Het vuur van Groei is een onblusbare begeerte naar groei en vooruitgang. Het is de kracht van de jeugd en het breekt alle banden. Niets kan het vuur van Groei beteugelen of blokkeren. Onverbiddelijk stroomt het door alle blokkades heen. Het dwingt je tot verandering, tot het nemen van risico’s en tot het brengen van grote offers. Laten we nu op weg gaan naar Höddmímirvidr, zodat je kunt kennismaken met Hödd.

Je zweeft omhoog naar de vuurwereld Höddmímirvidr. En in deze sfeer vind je een schitterend gouden woud in een gloeiend hete wereld. Je komt bij een enorme rivier van gesmolten goud. En recht voor je bevindt zich de bron van de rivier. De vuurreus Hödd staat bij een geweldig vuur. Hij is bezig goud te smelten voor een gigantische boom. En jij kunt nu in dit vuur stappen en al je giftige gedachten en giftige gevoelens offeren aan dit geweldige vuur.

cdnlyggdrasil/15groei.gif

TRANCE-FORMATIE 2:
Verteren en groei:

Om fysiek te groeien moeten we eten. ... In onze maag wordt het voedsel afgebroken met zoutzuur. Na dit zoutzuurbad komt het voedsel in onze darmen.

Daar wordt het voedsel nog verder afgebroken door bacteriën en door enzymen. Wat niet bruikbaar is poepen we uit.

Om mentaal te groeien moeten we mentaal eten. We nemen gedachten en gevoelens op in onze maagchakra en malen ze fijn. We analyseren de gedachten en gevoelens. Wat onbruikbaar is, scheiden we uit. Wat nuttig is nemen we op in ons mentaal lichaam. Zo groeit ons mentaal lichaam en worden we groot en sterk.

Stoppen we al het fysieke voedsel in onze mond? Maken we van onze maag een vuilnisvat? Laten we anderen bepalen, wat wij moeten eten? Neen! Als we gezond en sterk willen worden en blijven, dan moeten we kieskeurig zijn. Dan eten we alleen voedsel dat ons sterker en mooier maakt. En giftig voedsel wijzen we af.

Laten we alle gedachten en gevoelens toe in onze maagchakra? Stellen we ons mentaal lichaam open voor alle mentalen, die we tegenkomen? Zelfs als die mentalen giftig of schadelijk zijn? Neen! Als we gezond en sterk willen worden en blijven, dan moeten we kieskeurig zijn. Dan laten we alleen mentalen toe, die ons sterker en mooier maken. En giftige mentalen wijzen we af.

Soms worden we door anderen bestookt met gedachten en gevoelens. Met deze mentalen probeert men ons te veranderen. Vaak wil men bereiken, dat wij hun wil gaan doen. Of dat we gaan leven, zoals zij juist achten. En deze mentalen kunnen we weigeren. We kunnen deze mentalen wegduwen met onze maagchakra. Of we kunnen ze toelaten in onze maagchakra en ze verteren met het verzengende vuur van onze maagchakra. ...

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_co2.gif

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om te reageren op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Voor contact of om feedback te geven klikt u op:

 

Naam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweede jaar van de 21e eeuw.)

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula_1000.gif

 

reclame/succes2.gif