01-01-2010

Seitan drogen

Drogen in de oven

 

Recept voor seitan, een vegetarische vleesvervanger. Seitan kun je gemakkelijk zelf maken. Hier vind je vele recepten, voor seitanburgers, vegetarische gehaktballen, kroketten, bitterballen, schnitzels en nog veeeeeeeel meer.

Dit recept is beschermd met auteursrechten. Het is niet toegestaan dit recept over te nemen op een website of te publiceren in een boek of anderszins te verspreiden. Als je dit recept wilt doorgeven, geef dan de link naar deze pagina door. Dit recept wordt voortdurend verbeterd, gebruikers geven tips door. Deze tips komen ook op deze pagina.

Benodigdheden:

  • Gekookte seitan (gekruid of ongekruid) of gemarineerde seitan
  • Een oven
seitan/gekruidgekooktkerrieplakjes.jpg
seitan/gekruidgekooktplakjes.jpg
seitan/gemarineerd_inoven.jpg
seitan/gemarineerd_oven.jpg
  • Snijdt de seitan in reepjes, plakjes of dobbelsteentjes.
  • Je kunt de seitan dan marineren, maar dat hoeft niet. Als je niet gemarineerd hebt, kun je wat zout oplossen in olie en de olie met een kwast over de seitan strijken.
  • Laat de seitan enige tijd drogen in de oven bij 50 graden Celsius. Het vergt enige ervaring om te weten hoe droog de seitan moet zijn. Gewoon proberen totdat je het in je vingers hebt.

Verdere bewerking:

  • Je hoeft de seitan niet verder te bewerken. Zeker niet als je de seitan eerst gemarineerd hebt. Je kunt de seitan zo opeten, op brood doen, of in de koelkast zetten en gebruiken voor broodbeleg.
  • Je kunt de gedroogde seitan bakken. Zo kun je een vegetarische shoarma maken, of lappen vegetarisch vlees, of stukjes vlees die je kunt mengen met macaroni, bami, nasi, etc.
  • Je kunt de gedroogde seitan ook mengen met een roux en er seitankroketten of seitanbitterballen van maken.

Andreas Firewolf

Ik doe niet mee met anti-sociale media

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke rotzooi vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

Commentaar formulier

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om te reageren op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Voor contact of om feedback te geven klikt u op:

 

Naam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Hoeveel is zes gedeeld door 3

 

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal
reclame/nula_1000.gif
reclame/superleren.gif