12-02-2010

Gehaktmengsel van seitan

Gehaktmengsel met gehaktkruiden

 

Recept voor seitan, een vegetarische vleesvervanger. Seitan kun je gemakkelijk zelf maken. Hier vind je vele recepten, voor seitanburgers, vegetarische gehaktballen, kroketten, bitterballen, schnitzels en nog veeeeeeeel meer.

Dit recept is beschermd met auteursrechten. Het is niet toegestaan dit recept over te nemen op een website of te publiceren in een boek of anderszins te verspreiden. Als je dit recept wilt doorgeven, geef dan de link naar deze pagina door. Dit recept wordt voortdurend verbeterd, gebruikers geven tips door. Deze tips komen ook op deze pagina.

Seitangehakt is zeer geschikt om burgers of ballen van te maken. Een echte stevige bal is moeilijker dan een platte burger. Tenzij je er veel bloem en/of paneermeel bijdoet, heeft het gehaktmengsel de neiging om in de pan ineen te zakken.

Benodigdheden:

  • Zoute seitan van 1 kg bloem.
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram paneermeel
  • 2 eidooiers
  • 4 gram zout (iets minder dan een theelepel). Als je ongezouten seitan gebruikt, heb je misschien meer zout nodig.
  • 7 gram gehaktkruiden (versie 1)|gehaktkruiden|n1=s1_veg_kruiden

Bewerking

seitan/gehaktmolen.jpg
seitan/gehakt.jpg
seitan/gehakt_in_oven.jpg

Maal de seitan in een gehaktmolen. Vet een platte ovenschaal in en spreidt de seitan hierin uit. Droog het gehakt in de oven bij 75 graden gedurende 45 minuten. Als het gehaktmengsel droger is, krijg je een steviger gehaktmengsel

seitan/gehakt_boter.jpg

Doe een half pakje boter in een schaal en snijdt deze in een paar grote stukken. Voeg het warme gehaktmengsel toe en prak alles door elkaar met een vork. Het warme seitangehakt maakt de boter zacht.

seitan/gehakt_eieren.jpg
seitan/seitangehakt.jpg

Voeg de overige ingredienten toe en prak alles goed door elkaar.

Dek de schaal af met folie en laat het mengsel een paar uur opstijven in de koelkast.

Andreas Firewolf

Ik doe niet mee met anti-sociale media

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke rotzooi vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

Commentaar formulier

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om te reageren op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Voor contact of om feedback te geven klikt u op:

 

Naam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Wat is vier maal 2

 

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal
reclame/nula_1000.gif
reclame/RasataHoog.gif