04-12-2016
Onze soort noemt zich mens: homo sapiens. Maar als we kijken naar het gedrag van ongetransformeerde mensen, dan zien we weinig verschil met chimpansees. En het voornaamste verschil: leden van onze soort liegen continue. Tegen zichzelf en tegen anderen. Het eerste wat we doen als we wakker worden is het herhalen van de leugens, waarmee we ons wereldbeeld in stand houden. Misschien kunnen we onszelf beter Pan Mendax noemen: de liegende aap. (Zie ook: Homo Mendax van Fernando Vallejo.
De westerse samenleving is een hele grote leugen. (Misschien zijn de niet-westerse samenlevingen dat ook, daar kan ik niet over oordelen.) De media, de politici, de ambtenaren, het onderwijs: voortdurend worden we overspoeld met leugens. Misschien denk je: dat is cynisch. Dat is het juist niet. De waarheid onder ogen zien en vervolgens systematisch dingen verbeteren is positief realisme. Alleen maar zeggen dat de samenleving een grote leugen is, dat is cynisme. Op zoek gaan naar waarheid, echtheid, eerlijkheid getuigt van een positieve levensinstelling.
Een oude christelijk-evangelische leugen is deze: De mens is de kroon op de schepping. De mens zou superieur zijn aan dieren. Sinds de tweede wereldoorlog en sinds kampen als Auschwitz hoort men deze leugen niet meer zo vaak.
Daarvoor in de plaats is een andere leugen gekomen: De mens is een moorddadig oorlogszuchtig beest, veel beestachtiger dan welk dier dan ook. Biologen en vooral primatologen weten wel beter. (Primatoloog: Iemand die primaten bestudeert. Primaten zijn halfapen, apen, mensapen en de mens.) Veel apen zijn veel agressiever dan mensen. Bij sommige apensoorten sterft 75% door onderling geweld. Bij chimpansees, een naaste verwant van de mens, is volkerenmoord en kannibalisme gezien door primatologen.
Maar wat men bij apen vrijwel niet ziet is samenwerking tussen verschillende groepen, acceptatie van soortgenoten die niet tot dezelfde groep behoren. Al duizenden jaren kunnen mensen van de ene stam andere stammen bezoeken, er mee praten en onderhandelen en er mee handeldrijven. Verschillende menselijke stammen kunnen samenwerken en vrede sluiten. In de afgelopen 500 jaar is een wereldwijde menselijke gemeenschap ontstaan, waarbij de nadruk op vrede en samenwerking ligt. Af en toe zijn er oprispingen van oorlog, vooral veroorzaakt door overbevolking en doordat sommige mensen terugkeer naar oude waarden eisen. Vooral ultra-orthodoxe joden, fundamentalistische christenen en fundamentalistische moslims doen dat. Ze zien er niet gelukkig uit. Maar de meeste mensen willen vooruitgang, vrede en samenwerking.
Kijken we naar de geschiedenis van de afgelopen 2500 jaar, dan zien we vooral vooruitgang. En sinds 100 jaar een steeds sterker wordend streven naar samenwerking en vrede. We zien, dat we geleidelijk aan evolueren en steeds meer mens worden.
Wanneer we stellen, dat we mensen zijn, liegen we tegen onszelf en elkaar. Wanneer we stellen, dat we apen zijn, liegen we ook. We zijn geen apen meer, maar we zijn ook nog niet volledig mens. We kunnen ons beter beschouwen als aapmensen op weg naar menswording. Misschien zijn we over 20.000 jaar of over 50.000 jaar volledig mens.
Als we onszelf zien als aapmensen, wat is dan het verschil tussen ons en de mensapen? (wikipedia: Mensapen Mensapen zijn ondermeer: Chimpansees, Bonobos, Gorillas en Orang Oetans.) Mensapen zijn zelfbewust. Als we ze in een spiegel laten kijken, herkennen ze zichzelf. Ze denken niet, dat het een vreemde soortgenoot is. Chimpansees en Bonobos kunnen taal leren. Mensapen gebruiken gereedschap. Chimpansees en Bonobos hebben cultuur en onderwijs: ze geven kennis en gedrag systematisch door aan de volgende generatie. Is er wel een radicaal verschil tussen aapmensen (wij) en mensapen?
Ja dat is er. Wij zijn in staat naar onszelf te kijken, een strategie te bedenken om onszelf te veranderen en vervolgens deze strategie toe te passen en onszelf werkelijk veranderen. Hiermee kunnen wij onze toekomst bewust beïnvloeden. Afgaande op wat we nu (2015) weten van mensapen, kunnen mensapen dat niet. We dienen hiermee een beetje voorzichtig te zijn. In het verleden heeft men vaker verschillen tussen aapmensen en mensapen 'geconstateerd', om er later achter te komen, dat men de mensapen had onderschat.
Hiermee hebben we meteen een enorm probleem. Kunnen alle aapmensen zichzelf bewust veranderen?
Sommige aapmensen komen ter wereld met hersenbeschadigingen of een achtergebleven intelligentie. Wanneer deze aapmensen zichzelf niet kunnen veranderen, kunnen we dat toeschrijven aan een ziekte, een genetische afwijking of aan een beschadiging door zuurstofgebrek tijdens de geboorte. Zo kunnen we onszelf geruststellen.
Daarmee zijn we er niet. Er zijn veel aapmensen met 'normale' intelligentie, die blijkbaar niet in staat zijn zichzelf te veranderen. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Sommige aapmensen kunnen de waarheid over zichzelf niet aan. Wanneer je jezelf niet eerlijk en objectief kunt bekijken, is het moeilijk jezelf te ontwikkelen. Andere aapmensen hebben er gewoon geen zin in. Weer anderen missen wilskracht, zelfdiscipline, doorzettingsvermogen. Een groot deel van de aapmensen is extravert: gericht op de buitenwereld. Extraverte aapmensen hebben meer moeite om zichzelf te zien, dan introverte aapmensen.
Vier a vijf miljoen jaar geleden hadden aapmensen (wij), chimpansees en bonobos gezamenlijke voorouders. Op zeker moment zijn onze voorouders in drie verschillende soorten gesplitst. De chimpansees en bonobos bleven in het oerwoud en bleven mensaap. Onze voorouders verlieten het oerwoud en ontwikkelden zich tot iets totaal nieuws.
Het lijkt er op, dat we nu een nieuwe splitsing meemaken. Een deel van de aapmensheid gaat gewoon door met leven. Een ander deel besluit zichzelf radicaal te veranderen en kiest bewust voor hogere ontwikkeling. Dit andere deel kiest radicaal voor menswording. Deze site is voor degenen die bewust kiezen voor transformatie en voor hogere ontwikkeling. Je bepaalt zelf, of je je wel of niet ontwikkelt. Je bepaalt ook zelf in welk tempo je dat doet. Wil je met een elite groep de nieuwe mensheid vormen? Dan ben je hier op je plaats. Deze site is voor aapmensen, die radicaal willen transformeren.
Periodiek verandert er iets op aarde, waardoor een soort door een evolutionaire zeef gaat. Leden van die soort die door de zeef kunnen, planten zich voort. De rest van die soort sterft uit. Bijvoorbeeld omdat men zich niet of te weinig voortplant.
Wij gaan als aapmensheid op dit moment door een evolutionaire zeef. En we hebben die zeef zelf gemaakt, al zijn de meeste aapmensen zich daar niet van bewust.
We hebben overvloed gecreëerd. Er is overvloedig eten en drinken, meestal van slechte kwaliteit. Junk-food is overal beschikbaar en wordt overmatig gegeten en gedronken. Daarnaast zijn er drugs (inclusief alcohol en nicotine), elektronische media, computerspelletjes, televisie, etcetera. Een deel van de aapmensen heeft voldoende zelfbeheersing en inzicht om tussen al deze verleidingen een gezond leven te leiden. Een ander deel heeft deze zelfbeheersing en dit inzicht niet. Zij gaan gebukt onder welvaartsziekten. Inmiddels is bijna een derde van de bevolking ongezond dik en in tamelijk slechte conditie. Ernstig overgewicht vermindert de vruchtbaarheid. Nicotine doet dat ook. Overmatig gebruik van elektronische media leidt tot slaapgebrek en dit leidt weer tot verminderde vruchtbaarheid. Dit is de evolutionaire zeef die we zelf gemaakt hebben. Aapmensen met veel zelfbeheering en veel zelfkennis komen moeiteloos door de zeef. Aapmensen met weinig zelfbeheersing of weinig zelfkennis hebben moeite met de zeef. Hun vruchtbaarheid wordt aangetast.
Afgaande op wat we nu (2015) weten, kunnen we stellen:
Misschien ken je de SF-serie Star-trek: the next generation. Deze serie toont de aapmensheid over een paar honderd jaar. Het gedrag is dan veel rationeler, veel spiritueler, veel meer beheerst en veel minder dierlijk. Het lijkt er op, dat we ons als mensheid in die richting bewegen.
Op deze site vind je alles wat je nodig hebt om te verkijgen:
Als je jezelf wilt transformeren van een aapmens tot een mens, dan vind je hier alles wat je nodig hebt.
Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.
Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier
Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:
Beknopte autobiografie van Firewolf.
Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.
Over de IJslandse wereldboom:
over de noordse goden en godinnen
over de Joten (vuurreuzen) en hrimthursen (ijsreuzen)
48 lessen over de werelden van het ijs, het vuur, de zee en de wind
Autobiografie
Inzichten
Egoïsme
Spiritueel materialisme
Spirituele hygiene
Aura reiniging
Sjamanistisch ritueel en workshop
Studenten over Firewolf
Wetenschap en mentale zuivering
Wat is wetenschap
Weerlegging van Einstein
Bij jou thuis !
Als je huiskamer groot genoeg is, kun je een workshop thuis organiseren.
Als je een spiritueel centrum hebt, kan Firewolf bij jou een workshop geven.
In Noord-oost Groningen
Voor persoonlijke consulten en inwijdingen kun je naar ons centrum komen.
Hier kun je in foto's zien hoe ons centrum zich sinds 2004 ontwikkeld heeft.
Materialisme is de gehechtheid aan bezittingen, status of welvaart. Spiritueel materialisme is de gehechtheid aan spirituele status, gehechtheid aan een bepaald geloof. Het idee dat jij hoger bent omdat je een bepaald geloof hebt, of een bepaalde geestelijke leer volgt, is een uiting van spiritueel materialisme.
Spiritueel materialisme is ook het inzetten van spirituele middelen om egoïstische aardse doelen te bereiken.