01-01-2010

Sjamanisme: lezingen, workshops, cursussen

Sjamanisme

Sommige mensen menen, dat sjamanen slagwerkers zijn en dat je vooral op een drum moet kunnen meppen. Andere mensen menen, dat sjamanisme neerkomt op 'indiaantje spelen'. Een vrouw stuurde me ooit een email, waarin ze zich beklaagde over het feit, dat ik in de artikelen over sjamanisme niets over de Lakota-indianen schreef. Gaap! Een Lakota-indiaan genaamd Archie Fire Lame Deer reisde ooit over de wereld om over de Lakota-traditie te vertellen. Dat werd door New-age-aanhangers sjamanisme genoemd. De Lakota-indianen hebben niet bepaald een sjamanistische traditie. Elementen van hun cultuur zijn wel in te passen in moderne vormen van sjamanisme.

Het woord 'shaman' of 'sjamaan' komt uit de cultuur van de Siberische nomaden. De dorpstovenaars gebruiken paddestoelen (drugs) om in trance te raken en om door verschillende 'astrale werelden' te reizen.

Antropologen gebruiken 'shamanism' als aanduiding voor tradities bij primitieve volken waarbij een dorpstovenaar drugs gebruikt. Bijvoorbeeld peyote (een cactus) of psilo (een paddestoel).

In spirituele kringen wordt het woord 'sjamaan' vaak op nieuwe wijze geinterpreteerd, waarbij totaal geen recht gedaan wordt aan de oorspronkelijke betekenis. Antropologen doen daar terecht lacherig over.

Sjamanisme heeft niets te maken met zweethutten, de heilige pijp roken, zonnedansen, etc. Dat zijn tradities van de Lakota. Deze elementen kunnen wel geintegreerd worden in modern sjamanisme, als je dat graag wilt. Maar het zijn geen kern-elementen van het sjamanisme, je kunt heel goed zonder.

Sjamanisme heeft wel te maken met krachtdieren (totemdieren, totemvogels, poweranimals), met geesten van de onderwerelden en de bovenwerelden, met reizen door andere 'dimensies' of 'sferen'. Sjamanen laten zich inspireren door de krachten van de natuur. Het doel van sjamanistische rituelen is het herstellen van de harmonie.

Maak kennis met je primitieve zelf!

Onze ziel is ge-incarneerd in een dierlijk lichaam. In het sjamanisme leren we ons dierlijke zelf te accepteren en te integreren. Met kristallen, stenen, kruiden en magisch gezang bouwen we een energieveld, waarin we onszelf kunnen ontdekken en ontwikkelen.

De meeste mensen hebben een verwantschap aan een bepaald dier: ons totemdier. Het totemdier symboliseert een bepaalde eigenschao, een bepaalde kracht. Wanneer we contact krijgen met ons totemdier, kunnen we van dat totemdier heel veel leren. Het gaat daarbij om persoonlijke, magische kennis.

Volgens de interpretatie van de Jungiaanse psychologie is het totemdier een symbool, dat ons in contact brengt met verborgen delen van onszelf. De magische kennis is vooral kennis over onszelf: zelfkennis.

Volgens de sjamanistische interpretatie gaat het wat verder. Onze fysieke sfeer is omgeven met andere sferen: de astrale sferen. Met onze geest kunnen we reizen door deze sferen en invloed uitoefenen. Ziekten kunnen veroorzaakt worden door invloeden uit andere sferen. Wanneer we reizen naar een andere sfeer en daar harmonie bevorderen, genezen we ook in de fysieke sfeer.

De wereldboom

Sjamanen werken meestal met de wereldboom. Dit is een symbool voor de geest en de transformatie van de geest. De verschillende werelden of sferen van de sjamanen zijn gebieden in de wereldboom. Je kunt je een boom met vruchten voorstellen. Iedere vrucht is een wereld of sfeer.

De wereldboom is ook een symbool voor de ruggengraat en de werelden of sferen kun je vergelijken met chakra's, die verbonden zijn met de ruggengraat.

De IJslandse sjamanen hadden een naam voor de wereldboom: Yggdrasil. Yggdrasil heeft drie wortels en een stam. Samen vormen ze de vier elementen. In de Griekse indeling van de vier elementen gebruikt men: Aarde, Water, Lucht en Vuur. In de IJslandse indeling gebruikt men: IJs, Zee, Wind en Vuur.

Brochure Yggdrasil: de ijslandse wereldboom is een cursus van Firewolf, waarin de sferen of werelden heel gedetailleerd zijn uitgewerkt op basis van de oude IJslandse mythologie.

Sjamanistische healingen, rituelen en exorcisme

  • Wil je je primitieve zelf leren kennen?
  • Wil je contact met je totemdier?
  • Wil je contact met mensen die anders leven, anders denken en anders doen?
  • Wil je je spiritueel ontwikkelen, je ziel laten groeien?
  • Wil je leren reizen door de astrale werelden?
  • Wil je helpen de aarde te helen en te transformeren?

Dan is sjamanisme interessant voor jou.

Ik kan sjamanisme geven:

  • als lezing. Dan ga ik dieper in op de theorie achter het sjamanisme, op de wereldboom, eventueel op het gebruik van magische planten (drugs) en moderne alternatieven (zoals een brain-machine).
  • als workshop. Dan help ik je in contact te komen met je totemdier (poweranimal) en totemvogel.
  • als cursus. Dan leer ik je astraal te reizen door Yggdrasil.

Ik geef ook sjamanistische healingen en aura-reinigingen. Soms reinig ik huizen met een sjamanistisch ritueel.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo5.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is negentien min 6

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

 

reclame/nula_200.gif

 

reclame/varietarier.gif

 

 

Brochure Yggdrasil, een cursus van 12 delen, met 48 meditatie-CD's, transpersoonlijke psychologie en jungiaanse psychologie op basis van IJslandse mythologie

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier
firewolf/bos2.jpg

Wie en wat is Firewolf

alfheim.jpg

Ontwikkeling van ons centrum in noord-oost Groningen

yggdrasil/boom_kl.gif
runen100/01Fella.jpg
Sjamanisme, Inwijdingswegen van de oude germanen.

Online yoga

rasata/rasata.jpg
firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

We gaan emigreren

Daarom te koop

Contact formulier
Inloggen
Interessante links

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Ga terug naar je fundamenten
Universele Verklaring van de Rechten van de Mens
De schadelijke gevolgen van ego?e

Spiritueel Materialisme vervuilt de astrale werelden

Materialisme is de gehechtheid aan bezittingen, status of welvaart. Spiritueel materialisme is de gehechtheid aan spirituele status, gehechtheid aan een bepaald geloof. Het idee dat jij hoger bent omdat je een bepaald geloof hebt, of een bepaalde geestelijke leer volgt, is een uiting van spiritueel materialisme.

Spiritueel materialisme is ook het inzetten van spirituele middelen om egoïstische aardse doelen te bereiken.

Moeten we de wereld redden of red deze zichzelf wel ???
Hoe overleven we de klimaatverandering?
Is E = mc2 gewoon FOUT ???
Evolutionaire zeef
Gedicht over Moeder Aarde
Deel 1 van workshop Andreas Firewolf
Deel 3 van workshop Andreas Firewolf
Deel 4 van workshop Andreas Firewolf
Deel 5 van workshop Andreas Firewolf
Sjamanistische aurareiniging door Andreas Firewolf op video
Cursiste Monica over Firewolf
Cursiste Rose over Firewolf
Cursist Jan over Firewolf
Ontwikkeld door Nul-A Computers