01-01-2010

Yggdrasil® 33: Degeneratie
de wereld van Gunnlöd

De achtste ijswereld: Hnitbjörg (de knetterende bergen)

Reis mee naar Hnitbjörg, de knetterende bergen waar het immer dondert en bliksemt. Daar bewaart Suttungr de heilige mede in zijn rotshol. De ketel en de twee vaten met geestbeweger worden bewaakt door Gunnlöd, de dochter van Suttungr. ...

 

 

cdnlyggdrasil/33degeneratie.gif

TRANCE-FORMATIE 1:
Gunnlöd

Lang geleden in oeroude tijd, woedde er een oorlog tussen de Asen en de Vanen. Toen men genoeg had van de oorlog, besloot men zich te verzoenen. Vanen en Asen kwamen bijeen en bezworen de vrede. Zij namen een ketel en allen spuugden daarin als teken van verzoening. Uit dit speeksel schiep men een man en men noemde hem Kvasir. Kvasir was alwijs en had alle kennis en wijsheid van de Asen en Vanen. Hij trok door de wereld om de mensen te onderwijzen. Hij stimuleerde de evolutie van de mensen en van MiddenAarde.

Op een dag kwam hij bij een stel dwergen, Fjalar en Galar. Dezen sneden hem de keel door en vingen zijn bloed op in een ketel en twee vaten. De ketel heet Ódrerir en de vaten heten Són en Bodn. Ze vermengden het bloed met honing en dat begon te gisten. Zo ontstond de mede. Iedereen die daarvan drinkt, waant zich een dichter of een geleerde. De wijsheid van Kvasir laat de geest van de mensen gisten. Als men dit beheerst en met mate doet, kan de geest op een hoger niveau komen. Helaas laten sommige mensen hun geest onbeheerst en teveel gisten. En dan degenereren ze heel snel. Dan worden ze dommer en dommer en hun wilskracht lost op in de alcohol. Verschrikkelijk is het lot van deze schepselen.

Fjalar en Galar hadden een reus als buurman, Gillingr genaamd. Gillingr bezat een groot en vruchtbaar land. Fjalar en Galar waren bang voor Gillingr de reus en begeerden zijn land. Zij dronken van Ódrerir en kregen een plan. In hun bezopen waanzin leek hun dit een wijs en geweldig plan. Zij gingen met Gillingr vissen en lieten de boot opzettelijk omslaan. Gillingr kon niet zwemmen en verdronk. Fjalar en Galar gingen naar de vrouw van Gillingr en vertelden haar, dat haar man was verdronken. De reuzin was diep bedroefd en begon te huilen. Fjalar stelde haar voor mee te gaan naar de plaats ...

cdnlyggdrasil/33degeneratie.gif

TRANCE-FORMATIE 2:
Degeneratie

Stel je voor, dat je midden in een woestenij staat. Je bent omringd door hoge grauwe bergen. Alles is hier levenloos en koud. Koud zijn ook de ijsreuzen, die hier dansen en rondstampen. En de bliksem gaat wild tekeer. Onop-houdelijk dondert het in je oren en felle lichtflitsen slaan hard in in de bergen. Voortdurend licht de hemel op door nieuwe bliksemflitsen. Thór, de aas van de donder, vecht met al zijn kracht tegen deze gedegenereerde ijsreuzen. Maar de ijsreuzen maken zich vrolijk en dansen op de maat van de donder. Zij zijn stomdronken en onder invloed van vele soorten drugs. En zij beseffen niet, dat ze zichzelf vernietigen.

In deze koude wereld zie je een gedegenereerd deel van jezelf. Dit deel staat midden in de woestenij en is onder invloed van de krachten van degeneratie. Dit deel van jezelf is het leven moe. Dit deel gaat zwaar gebukt onder teleurstellingen en verveling. Dit deel van jezelf ziet geen toekomst. Het draagt een zware last van ouderdom met zich mee. Het gelooft niet, dat het nog toekomst heeft. Het wil alleen nog maar lol maken en de ellende verdoven.

TRANCE-FORMEER dit deel van jezelf. Stel je voor, dat je een bliksemstraal in de medullachakra stuurt. Laat de bliksem keer op keer inslaan in je medullachakra. Je gedegenereerde zelf wordt keer op keer getroffen door de bliksem. Felle elektrische flitsen wekken de levensgeest. Je gedegenereerde zelf wordt opgeladen en getransformeerd door de bliksem. En je begint te regenereren. Resoluut werpt dit deel de verdoving en de wanhoop af. Resoluut kiest dit deel voor ontgifting, opbouw en regeneratie.

 

 

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is negentien min 6

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula_200.gif

 

Afwezig

Telefonisch ben ik nu niet bereikbaar.

Vaak ben ik bereikbaar via Helderinzicht.

NL 0909-8077 Box 33 90 cpm

B 0903-39968 Box 33 150 cpm

reclame/CirkelHoog.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers