20-08-2015

Uitleg over deze site

 

 

Voor wie is deze site ?

Deze site is voor mensen, die een beter leven willen. We kunnen ons leven en onze omgeving verbeteren. Maar daar moeten we wel moeite voor doen. Wanneer we meer aandacht geven aan onszelf, aan ons leven, aan onze vrienden en kennissen, aan onze omgeving, dan wordt ons leven al beter. Door onszelf systematisch te ontwikkelen, door nieuwe kennis te verwerven en door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en deze toe te passen, kunnen we heel veel bereiken.

Als je niet bereid bent naar jezelf te kijken of als je niet aan jezelf wilt werken, is deze site niets voor jou. Deze site is ook niet voor negatieve mensen, anti-theïsten, cynische mensen of mensen die alleen maar nieuwsgierig zijn.

Op deze site en verwante sites vind je wat je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen en te verbeteren. Ondermeer:

 • Adem-oefeningen (prana-yama).

  Deze zijn verplaatst naar www.rasata.org

 • TRANCE-FORMATIES: actieve meditaties en visualisaties om jezelf te transformeren en je onbewuste te herprogrammeren. Een TRANCE-FORMATIES heeft veel weg van autogene training en van alfa-training, maar er zijn verschillen in de details.

 • Concentratie: Het is moeilijk jezelf te veranderen, als je je niet kunt concentreren. We leren je oefeningen, waarmee je je concentratie-vermogen kunt ontwikkelen en waarmee je hogere vermogens kunt ontwikkelen.

 • Positieve affirmaties: dingen die je tegen jezelf zegt en waarmee je je verwachtingen verbetert. In deze samenleving leert men je vooral negatieve affirmaties zoals: 'je bereikt nooit wat', 'dat kan niet', 'dat lukt je nooit', etcetera. Met negatieve affirmaties ondermijnen mensen zichzelf en hun medemensen. Op deze site leer je positieve affirmaties, waarmee je jezelf versterkt en opbouwt.

 • Rituelen: een aantal handelingen, die in een vaste volgorde worden uitgevoerd en die helpen bij je innerlijke en uiterlijke transformatie.

 • Communicatie: Om goede relaties aan te gaan met je medemensen en met de wereld, dien je goed te leren communiceren. Dat leer je op deze site.

 • Voedingsleer: Veel mensen willen gezond eten, maar wat is gezond? Dat kun je hier leren.

  Vegetarische recepten zijn verplaatst naar www.variatarian.com

 • Mythologie: Ons onbewuste wordt gevormd door mythen. Sommige mythen zijn schadelijk, andere zijn gezond. Hier leer je onderscheid te maken tussen gezonde en schadelijke mythen. En je leert je mythen te herschrijven en gezond en opbouwend te maken.

 • Filosofie: Onze ideeën over onszelf en over het Universum vormen ons leven. Hier leer je je persoonlijke filosofie gezond en opbouwend te maken.

 • Religie: Een religie is een georganiseerd geloof, waarmee we structuur geven aan ons leven. Je kunt je religie transformeren tot een gezonde en opbouwende structuur. Oude religie's zijn op een aantal punten in strijd met de wetenschap. Hier leer je je religie op te schonen en ouderwets bijgeloof op te ruimen.

 • Wetenschap: Hier leer je wetenschappelijk redeneren. Je leert wat wetenschap wel en niet is. Je leert de beperkingen van de wetenschap. Anti-theïsten bestrijden positieve mensen met zogenaamde 'wetenschap'. Hier leer je, waarom echte wetenschappers dat onzinnig vinden. En je leert te zien, dat anti-theïsten geen flauw benul hebben van wetenschap.

  • De teksten op deze site zijn zoveel mogelijk geschreven volgens de regels van de algemene non-aristotelische semantiek. Of volgens de regels van Nul-A. Zie het boek 'Science and Sanity' van Alfred Korzybski.

  • 'Zo veel mogelijk' betekent letterlijk zo veel mogelijk.

   • We leven in een samenleving waarin men gewoon is een primitieve semantiek te gebruiken. Hierdoor worden we voortdurend op schadelijke wijze beïnvloed. Als we even niet opletten, nemen we het primitieve schadelijke taalgebruik over. Wanneer ik teksten van mezelf teruglees, zie ik regelmatig invloeden van de primitieve taal van de gewone samenleving. Sommige teksten zijn niet zorgvuldig genoeg geformuleerd. In Nul-A terminologie: Sommige dingen zijn op aristotelische wijze geformuleerd. Wanneer ik tijd heb, verbeter ik deze teksten.

   • Omdat de meeste mensen geen of weinig kennis hebben van non-aristotelische semantiek of van verzamelingsleer is het niet juist om altijd de meest zorgvuldige semantiek te kiezen. De teksten moeten leesbaar zijn voor gewone intelligente mensen. Ik probeer evenwicht te vinden tussen correcte non-aristotelische formulering en leesbaarheid voor gewone mensen. Dat is niet eenvoudig.

 • Psychologie: Om jezelf goed te kunnen besturen, heb je inzicht in je psyche en psychologische processen nodig. Hier leer je je psyche kennen, tot op de diepste lagen. Als je wilt, brengen we je in contact met delen van de geest, die gewone psychologen niet kennen. Jungiaanse psychologen kennen ze wel. Voor Jungiaanse psychologen hebben we TRANCE-FORMATIES, die naar diepere lagen van het collectief onbewuste leiden.

Het bovenstaande is slechts een kleine opsomming. Deze site biedt nog veel meer.

 

 

Hoe werkt deze site?

Omdat deze site zo groot is, is deze opgedeeld in een aantal sub-sites. Deze vind je op de menu-balk bovenaan, met daarop aan aantal sub-sites. Klik je op een item in het menu, dan ga je naar die sub-site. Er zijn ondermeer:

 • Firewolf: informatie over Andreas Firewolf en artikelen van Andreas Firewolf.

 • Runentarot: Intuïtieve kaarten waarmee je jezelf kunt leren kennen en ontwikkelen. Sluit perfect aan bij Jungiaanse psychologie.

 • Yggdrasil: Een cursus over de wereldboom in 12 delen. De wereldboom kun je beschouwen als een kaart van je psyche. Maar ook als je ruggengraat met daaraan chakra's. Mocht je bekend zijn met de wereldboom van de QaBaLaH (Kabbala), dan zul je overeenkomsten zien.

Iedere sub-site heeft een eigen sub-menu. Heb je een groot scherm, dan vind je dit menu links. Heb je een klein scherm, dan vind je dit menu onder het hoofdmenu.

Het submenu heeft de volgende onderdelen:

 • Menu-items voor contact, winkelwagen en om in te loggen of te registreren. Veel materiaal is alleen toegankelijk voor leden. Lidmaatschap is gratis en vrijblijvend. En: we respecteren je privacy.

 • Menu-items voor leden. Deze items zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd.

 • Menu-items voor de gekozen subsite. Vaak bestaat dit deel uit twee of meer delen, waarmee nog meer keuzen te maken zijn.

 

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo6.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweede jaar van de 21e eeuw.)

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Login

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Wie en wat is Firewolf

firewolf/bos2.jpg

Firewolf aangaande spirituele onderwerpen

Videos met en over Firewolf

Firewolf aangaande wetenschap en spiritualiteit

firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

log2021/DSCF6850.JPG

Ons centrum: Alfheim

Hier kun je in foto's zien hoe ons centrum zich sinds 2004 ontwikkeld heeft.

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Een andere kijk op fundamentalisme

Om jezelf te leren kennen en jezelf te veranderen, dien je terug te gaan naar je diepste fundamenten.

De aarde is "de parel van het Universum"

Hier vind je een gedicht over Moeder Aarde.

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Volledige tekst van deze verklaring.

Ontwikkeld door Nul-A Computers