01-01-2010

Yggdrasil® 3: De Grote Vader
Opstand en vadermoord

De vuur dimensie van Midden Aarde: De Grote Vader

 

 

cdnlyggdrasil/03grotevader.gif

TRANCE-FORMATIE 1:
De Grote Vader

Kijk naar je stuitchakra en maak je stuitchakra groter en groter. Maak je stuitchakra zo groot, dat je stuitchakra het gehele Universum omvat.

En het gehele Universum zit nu in je stuitchakra. En ga in je stuitchakra. Daal af en ga in je stuitchakra. En je bent nu in je stuitchakra. En in je stuitchakra zit de machtige ziener, die de oorsprong van alle dingen kent. Luister naar de machtige ziener en laat deze vertellen van oorsprong en schepping.

 • Vertel mij,
 • wijze ziener,
 • over de oorsprong,
 • van de aarde.
 • Onthul mij,
 • wijze zwarthoofd,
 • over de oorsprong,
 • van de mensen.
 • In den beginne was,
 • Ginnungagap,
 • de oneindige leegte,
 • de jonge chaos.
 • Er was geen aarde,
 • en ook geen zon,
 • Er was geen zand of zee,
 • Geen zilte golven.

Lang voor de geboorte van Moeder Aarde werd Niflheimar gemaakt. In het midden van het land der nevels ligt Hver-gelmir, de bruisende ketel. Vele ijsrivieren ontspringen daar. Men noemt ze de Élivágar. Dat betekent: gemene golven. Deze rivieren zijn ijskoud en de oorsprong van alle gemeenheid. Wij hebben allen deze ijskoude golven gemeen.

In het zuiden was Múspell: daar was het heet en licht. Alles in Múspell staat in brand, alles vlamt en straalt. Onreine wezens kunnen daar niet komen. Surtr de vuurreus zit als een wachter bij de grens. En met zijn vlammende zwaard verslaat hij alle slechtheid en onreinheid.

cdnlyggdrasil/03grotevader.gif

TRANCE-FORMATIE 2:
Opstand en vadermoord

Er was een man en men noemde hem vader. Hij was de baas van het volk. Iedereen moest hem gehoorzamen. En wie dit niet deed, kreeg straf.

Als je zijn gunsten wilde, moest je bij hem slijmen en zijn voeten kussen. Vrouwen moesten zich aanbieden en alles met zich laten doen. Mannen moesten heel nederig en onderdanig zijn en zich laten schoppen. En kinderen moesten heel lief en braaf zijn en naar vader opkijken. Wie dit niet deed, kreeg met de zweep of werd geschopt en geslagen.

Vader was een tyrannieke man. En zijn wil was heilige wet. Hij vaardigde regels en geboden uit. Die moest iedereen gehoorzamen. En hij zei: 'Eert uw vader en uw moeder'. Maar dat deed hij zelf niet. Hij zei: 'Gij zult niet doden'. Maar wie opstandig was, werd doodgeslagen of opgehangen. Hij zei: 'Gij zult niet stelen'. Maar hij nam wat hij wilde en stal van iedereen. Hij zei: 'Gij zult de vrouw van uw naaste niet begeren'. Maar hij pakte alle vrouwen en naaide ze allemaal. Hij zei: 'Gij zult geen vreemde goden aanbidden'. Maar hij eiste dat men hem aanbad en voor hem knielde. Hij zei: 'Gij zult geen gesneden beelden maken'. Maar voor zichzelf liet hij een enorm standbeeld maken. En ieder jaar moest men hem daar vereren. Zo vaardigde hij allerlei regels en geboden uit, die iedereen moest gehoorzamen. Iedereen, behalve hij. Want hij was de grote vader.

Vader tyranniseerde de mensen en werd steeds slechter en gemener. De mensen begonnen te morren en werden ontevreden. Maar niemand durfde in opstand te komen, want vader was heel sterk. Tot op een dag drie zonen genoeg hadden van de eindeloze vernederingen. Zij smeden een plan en maakten in het diepste geheim verschrikkelijke wapens.

 

 

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweede jaar van de 21e eeuw.)

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula_200.gif

 

Afwezig

Telefonisch ben ik nu niet bereikbaar.

Vaak ben ik bereikbaar via Helderinzicht.

NL 0909-8077 Box 33 90 cpm

B 0903-39968 Box 33 150 cpm

reclame/varietarier.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers