01-01-2010

Yggdrasil® 24: Goedheid
de wereld van Baldr de goede

De vijfde windwereld: Baldrgardr
(gaarde van Baldr)

 

 

cdnlyggdrasil/24goedheid.gif

TRANCE-FORMATIE 1:
Baldr de goede

We gaan nu naar de windwereld: Baldrgardr, de gaarde van Baldr de Witte.

Op Baldrgardr heeft Baldr een hal gebouwd op een groene heuvel. Breidablik noemt hij zijn paleis, en dat betekent : naar alle kanten blinkend en stralend. Zijn paleis had witte pilaren, witte vloeren en muren en een gouden dak.

Baldr de witte is de heer van al het goede en zijn moed is onovertroffen. Zijn haar is lang en wit als de sneeuw. En zelfs zijn wenkbrauwen zijn hagelwit.

Lang geleden, in oeroude tijd, onderging Baldr een inwijding. Tijdens deze inwijding werd hij diep getroffen door een maretak. Zijn hart brak van verdriet en hij sloot zich van alles en iedereen af. Nu zit hij eenzaam en verlaten in zijn witte paleis. Maar zijn paleis is van ellende en door verdriet in elkaar gezakt en is nu een stoffige ruïne. In deze TRANCE-FORMATIE kun je Baldr genezen en zijn paleis herbouwen.

Je komt bij een prachtige groene wijde met glooiende heuvels. En op een hoge, groene heuvel staat een oude ruïne. Op de heuvel liggen de resten van een wit paleis, met mos overgroeide witte zuilen, en een met mos bedekt gouden dak. ...

Baldr de witte zit hier op een oude gouden troon, temidden van de ruïne van zijn paleis. Hij heeft zijn onverzorgde hoofd afgewend en is helemaal verkrampt. Eeuwenlang zit hij hier ineengedoken op zijn gouden troon. Ziek van verdriet, moe van de wereld en verontwaardigt over het gedrag van de mensen. En terwijl je naar Baldr toegaat, stel je je open voor zijn verdriet en verontwaardiging. En je realiseert je wat de mensen doen. Als beesten leven de mensen, en zij vermoorden en bestelen elkaar. Zij verkrachten de aarde, verraden hun vrienden en laten hun medemensen kreperen. Hun luxe en welvaart vinden de mensen belangrijker, dan de toekomst van hun kleinkinderen en achterkleinkinderen. Je beseft, dat jij ook zo bent. ...

cdnlyggdrasil/24goedheid.gif

TRANCE-FORMATIE 2:
Inwijding tot weerbeer:

Baldr is de heer der weerberen of Bersekr’s. Weerberen zijn mensen die zich in een beer kunnen veranderen.

Zij hullen zich in een berehuid en nemen dan in de astrale wereld de gedaante van een beer aan. En als weerbeer kunnen ze mensen genezen en shamaniseren. Ze kunnen natuurlijk ook zichzelf genezen.

Wil jij een weerbeer worden? Dan moet je een berehuid veroveren. Trek eerst al je kleren uit en werp deze in het vuur. Verbrand al je kleding. En terwijl je dat doet, verbrand je ook je menselijkheid. Spring naakt negen keer over het vuur. Laat je reinigen door het vuur. Neem een dikke gloeiende tak en strijk hiermee over je lichaam. Volg de meridianen van de acupunctuur en breng zwarte strepen aan over je lichaam. Brand je etherisch lichaam helemaal schoon met de gloeiende tak.

Je bent nu klaar om je berehuid te veroveren. Neem een mes mee en ga het heilige woud in. En laat je door Baldr leiden naar een grote beer. Deze beer draagt jouw berehuid. En het wordt tijd om deze beer zijn huid af te pakken. Maar dat laat de beer niet zomaar gebeuren. Woedend komt de beer op je af. Word je nu bang? Loop je bang weg met je staart tussen je benen? Bangerikken zijn ongeschikt om weerbeer te worden. Zij worden opgevreten door de beer. Ga onbevreesd rechtop staan en strek je linkerarm ten hemel. Bezweer de beer met je linkerhand. Laat hem rechtop staan en houdt je mes klaar in je rechterhand. De beer komt op twee poten en maakt zich heel erg groot. De beer wil je imponeren met zijn geweldige omvang. Maar op twee poten is de beer langzaam! Spring naar voren tussen de voorpoten van de beer en stoot je mes diep in het berenhart. De beer wankelt en stort stervend ter aarde. Het bloed gutst uit de wond en gretig lik je het warme berebloed op. Dat smaakt goed! Gretig lik je steeds meer berebloed op. ...

 

 

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is negentien min 6

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula__200_125euro.gif

 

Afwezig

Telefonisch ben ik nu niet bereikbaar.

Vaak ben ik bereikbaar via Helderinzicht.

NL 0909-8077 Box 33 90 cpm

B 0903-39968 Box 33 150 cpm

reclame/CirkelHoog.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers