24-02-2018

Wat is TRANCE-FORMATIE?

 

High-tech meditatie

 

Meditatie

Wat denk je dat meditatie is? Is het:

  • Zitten zonder beweging, zonder na te denken, 'gewoon' de geest leeg houden.

  • Een woord, zin of mantra telkens opnieuw herhalen.

  • Focus op de vlam van een kaars, zonder te knipperen. Dit is eigenlijk geen meditatie maar concentratie.

Er zijn vele vormen van meditatie. Elke vorm heeft verschillende effecten. Sommige vormen zijn moeilijk voor beginners, andere zijn eenvoudig. Je moet de vorm vinden die voor jou geschikt is.

 

TRANCE-FORMATIE

is een vorm van meditatie met als doel jezelf te transformeren. Tijdens een trance herschep je jezelf. Een trance is NIET een toestand van onbewustheid. Je raakt niet buiten jezelf. Het is gewoon een alternatieve staat van bewustzijn. Wanneer je in een trein of auto (als passagier) zit en uit het raam staart, ben je waarschijnlijk in een soort trance. Als je aan het dagdromen bent, ben je in een soort trance.

 

Ontwikkel je emotionele intelligentie

 

Visualisatie

TRANCE-FORMATIE maakt gebruik van visualisatie. Je stelt zich dingen voor. Je stelt je voor, dat je in een bos loopt. Of je doet alsof je in een confrontatie bent met je baas. Je visualiseert zijn/haar gedrag en programmeert een gewenste reactie op je baas met visualisatie.

 

Breid je gedragspatronen uit

Tijdens je opvoeding kopieer je een aantal gedragspatronen van ouders, leerkrachten en leeftijdgenoten. Als je stopt met jezelf te ontwikkelen, blijf je vastzitten aan deze beperkte hoeveelheid patronen. TRANCE-FORMATIE kan je helpen bij het ontwikkelen en programmeren van andere patronen. Je kunt oude patronen verbeteren of geheel nieuwe patronen maken.

Tijdens sociale ontmoetingen denk je vaak niet. Als je baas bij je schreeuwt, heb je geen half uur de tijd om met een passend antwoord te komen. Je geeft een standaardreactie, je kiest één van je voorgeprogrammeerde gedragspatronen. Als je maar één patroon hebt, bijvoorbeeld door je baas tegen de grond te slaan, heb je een probleem. Als je een grote verzameling patronen hebt, kun je het patroon kiezen, dat het beste bij jou en bij de situatie past.

TRANCE-FORMATIE is een vorm van meditatie die je kunt gebruiken om je gedragspatronen uit te breiden. Dat doe je met visualisatie. En het kan op alles toegepast worden: je gedrag op het werk, gedrag naar ouders en/of kinderen, gedrag naar een minnaar, seksueel gedrag, gedrag tijdens het autorijden, enz. Wanneer je je verzameling gedragspatronen uitbreidt, ontwikkel je je emotionele intelligentie en je sociale capaciteiten.

 

Waarom je een goede stereo hoofdtelefoon zou moeten gebruiken

 

High-tech meditatie

Een TRANCE-FORMATIE is vaak een stereo-audio opname. Maar het kan ook video of dolby-surround of iets dergelijks zijn. Ik zal het hier presenteren als stereo-audio.

Een TRANCE-FORMATIE heeft een voorgrond en een achtergrond.

Op de voorgrond kun je een stem horen, die je suggesties geeft, vragen stelt, je stimuleert om bepaalde dingen te visualiseren. De stem creëert een structuur, jij levert de inhoud van je TRANCE-FORMATIE. Hoewel het audiobestand hetzelfde blijft, zal je TRANCE-FORMATIE elke keer als je het doet anders zijn. Je luistert niet alleen naar een TRANCE-FORMATIE, maar je doet ook een TRANCE-FORMATIE. Het is een actief proces. Hoe actiever en bewuster je bent, hoe beter de resultaten.

Op de achtergrond kunt je allerlei ontspannende geluiden horen: oceaangolven, stromend water, vogels, krekels, etc.

 

Differentiële beat of binaurale beat

Onder deze geluiden zit een regelmatige puls in stereoformaat. Het linker geluid heeft een ander geluid dan het rechter. Het frequentieverschil wordt differentiële beat of 'binaural beat' genoemd. Binnen deze twee geluiden is er een andere frequentie. Deze kan hetzelfde ritme hebben als de differentiele beat, maar dat hoeft niet. Elk van de twee geluiden bestaat uit verschillende sinusgolven, variërend van 24 Hz tot 21.000 Hz. De hoge frequenties doen andere dingen met je hersenen dan de lage frequenties.

Deze twee geluiden worden berekend met een computerprogramma, dat ik hiervoor heb geschreven. De op CD of mp3 geschreven informatie is perfect. Maar de rotatie van de CD-speler kan iets afwijken, waardoor er een lichte onvolkomenheid in het geluid ontstaat. Een computer heeft meestal een zeer nauwkeuriger klok. Meestal zal een mp3-geluidsbestand een beat hebben, die op meer dan een duizendste hz nauwkeurig is.

 

Gebruik een zeer goede stereo hoofdtelefoon

Een TRANCE-FORMATIE verdient een zeer goede stereo hoofdtelefoon. Je kunt een TRANCE-FORMATIE doen met elk geluidsapparaat. Het maakt niet veel verschil voor de voorgrond. Maar als je het volledige voordeel van het computergenereerde achtergrondgeluid wilt, moet je een goede stereo hoofdtelefoon gebruiken.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_kwartje.gif

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweede jaar van de 21e eeuw.)

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula__200_125euro.gif

 

Afwezig

Telefonisch ben ik nu niet bereikbaar.

Vaak ben ik bereikbaar via Helderinzicht.

NL 0909-8077 Box 33 90 cpm

B 0903-39968 Box 33 150 cpm

reclame/SpiritueleGids.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers