01-01-2010

Brochure Yggdrasil
de ijslandse wereldboom

Het mensbeeld:

De mens bestaat (sterk vereenvoudigd) uit lichaam, geest(mind), ziel en goddelijke kern.
Het lichaam beschouwen we als een organische robot, een voertuig om mee op aarde te werken.

De geest beschouwen we als een organische computer die de organische robot bestuurt.

De ziel is het bewustzijn en het ego.

Over de goddelijke kern kunnen we niet spreken. Als je de cursus volgt, dan leer je de goddelijke kern uit eigen ervaring kennen. We zijn in harmonie wanneer lichaam, geest, ziel en goddelijke kern met elkaar in harmonie zijn. Daarom moeten ze op elkaar afgestemd worden.
De goddelijke kern is eeuwig en onveranderlijk, daar kunnen we niets aan stemmen. De ziel staat het dichtst bij de goddelijke kern. Daarom moeten we de ziel afstemmen op de goddelijke kern. Vervolgens moeten we de geest afstemmen op de ziel en daarna het lichaam op de geest.

De ziel:

We kunnen onszelf afstemmen op de goddelijke kern, maar gewoonlijk worden we aangetrokken door de stof en stoffelijke begeerten. Door éénmaal de goddelijke kern te ervaren, zijn we voor de rest van ons leven afgestemd op de goddelijke kern. Technieken om de goddelijke kern te ervaren leren we in deze cursus.

Maar met deze ervaring zijn we nog niet klaar. Als onze ziel is afgestemd op de goddelijke kern, dan is ons innerlijk goed. Maar als onze geest nog vol troep zit, en ons lichaam is vervuild, dan is onze stoffelijke manifestatie nog steeds in disharmonie.

Verlichting is dus niet het einde van de weg, maar het begin. Na de verlichting kunnen we pas goed beginnen met het puinruimen in onze geest en in ons lichaam. Dit is het Grote Werk.

De geest (mind):

Als we geboren worden is de bewuste geest een onbeschreven blad. Je kunt de bewuste geest op dat moment vergelijken met een computer zonder programma’s. Vanaf dat moment worden er programma’s, opdrachten, suggesties, routines, gewoonten, etc. in gestopt. Door onze ouders, familie, leraren en opvoeders, vrienden en kennissen, radio, t.v., kranten, etc. en vooral door onszelf.

Het resultaat van al deze willekeurige en vaak tegenstrijdige programmering is rommel. Deze rommel moeten we weer uit onze geest verwijderen en tegelijk moeten we er goede programma’s in stoppen. Deze cursus leert ons de technieken om onze geest te zuiveren en goed te programmeren.

Onder de bewuste geest zit het onbewuste. Deze zien we weerspiegeld in de bedrading van ons zenuwstelsel. Hierin zitten allerlei driften en instincten. Als we deze niet beheersen, gedragen we ons als een aap, als een chimpansee. Als we volledig MENS willen WORDEN, dienen we deze driften en instincten om te vormen, te TRANCE-FORMEREN.

Het lichaam:

Een mechanische robot heeft brandstof en smeerolie nodig. Daarnaast moet het schoon gehouden worden en periodiek heeft het een onderhoudsbeurt nodig.

Hetzelfde geldt voor ons lichaam. Juiste voeding, juiste ademhaling, juiste houding, reiniging, lichamelijke oefeningen, etc., zijn essentieel om ons lichaam perfect te laten functioneren. Hoe beter ons lichaam functioneert, hoe beter we onze goede gedachten in de stof tot uitdrukking kunnen brengen.

Het lichaam is een fantastisch instrument, een perfect organisme. Leer daarom te houden van je lichaam. Alleen wanneer we houden van ons lichaam, zijn we in staat om er voldoende rekening mee te houden en er goed voor te zorgen.

Naar pagina    9    10    11    12    13    Deze pagina    15    16    17    18    19   

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo5.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweede jaar van de 21e eeuw.)

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Login

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Wie en wat is Firewolf

firewolf/bos2.jpg

Firewolf aangaande spirituele onderwerpen

Videos met en over Firewolf

Firewolf aangaande wetenschap en spiritualiteit

firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

log2021/DSCF6850.JPG

Ons centrum: Alfheim

Hier kun je in foto's zien hoe ons centrum zich sinds 2004 ontwikkeld heeft.

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Een andere kijk op fundamentalisme

Om jezelf te leren kennen en jezelf te veranderen, dien je terug te gaan naar je diepste fundamenten.

De aarde is "de parel van het Universum"

Hier vind je een gedicht over Moeder Aarde.

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Volledige tekst van deze verklaring.

Ontwikkeld door Nul-A Computers