01-01-2010

Ginnunga-gap en de werelden van Yggdrasil®

In den beginne was de leegte

Ginnungagap

runes220/Ginnungagap.jpg

Voorafgaande aan de Schepping was Ginnunga-gap, het grote misleidende gat. Een volledig zwarte kaart geeft deze oorspronkelijke toestand weer.

Dit is de toestand van het universum voor de oerknal. Het is de baarmoeder voor de conceptie. Er kan van alles gebeuren, maar dat is nog onbekend.

Je kunt Ginnunga-gap ook vergelijken met Maja, de misleiding van de geschapen wereld, uit de hindu-filosofie.

Ginnunga-gap gaat vooraf aan Yggdrasil® De wereldboom ontstond pas, nadat de schepping begonnen was. Ginnunga-gap is de leegte voor de schepping.

Yggdrasil® en de vier elementen

De wereldkaarten zijn gekoppeld aan Yggdrasil® de wereldboom van de Noord-europese stammen. Deze wereldboom kun je je voorstellen als een stam met drie wortels. Deze vormen de vier elementen. De stam komt overeen met de wind of de lucht. De wortels komen overeen met de elementen ijs (of aarde), vuur en zee (of water).

Ieder van deze vier gebieden is gekoppeld aan een bepaald symbool. IJs is gekoppeld aan het magische schild. In de gewone tarot komen deze voor als pentakels. Zee is gekoppeld aan drinkhoorns of bokalen. Vuur is gekoppeld aan zwaarden en wind aan speren. In de gewone tarot komen de speren voor als staven.

yggdrasil.gif

Voor ieder van deze vier symbolen (schilden, drinkhoorns, zwaarden en speren) zijn er 12 wereldkaarten. Dat maakt dus 48 wereldkaarten. Iedere wereldkaart staat voor een bepaald gebied in je geest.

Midgardr is de middelste wereld, de plaats waar de drie wortels en de stam van Yggdrasil® tesamen komen. Men noemt Midden Aarde ook wel "kruispunt van wegen".

Midgardr is in de Runentarot viervoudig uitgevoerd als de 0 van schilden, de 0 van drinkhoorns, de 0 van zwaarden en de 0 van speren.

Yggdrasil® als symbool voor de psyche

De wereldboom Yggdrasil kun je zien als een symbool voor het bekende deel van je psyche. De boom begint bij je geboorte als een zaadje dat ontkiemt. Naarmate je de wereld beter leert kennen, groeit je wereldboom. Deze groeit in vier richtingen. In de richting van het ijs sla je alle pijnlijke en traumatische ervaringen op. Deze zorgen voor bevriezing en verstarring. In de zeewortel sla je je emoties en sociale gedrag op. In de vuurwortel plaats je je gedachten en gevoelens. En in de stam (element wind) komen de dingen die je karakter sterk maken.

Door op je eigen innerlijke wereldboom te mediteren kun je deze laten groeien. Bovendien kun je de vier gebieden in harmonie brengen. Dit heb ik uitgebreid beschreven in de brochureyggdrasil

Nota bene! Aan het eind van het woord Yggdrasil® staat het ®-teken. Dit betekent dat Yggdrasil® een geregistreerd handelsmerk is. Niemand mag een cursus geven onder de naam Yggdrasil® of een boek uitgeven met het woord Yggdrasil® in de titel, zonder mijn toestemming. Ik wil hiermee voorkomen dat zwerige New Age aanhangers verwarring veroorzaken of onzin publiceren onder de naam Yggdrasil®. Dit is eerder wel gebeurd met de QaBaLaH of Kabalah. Mensen die nauwelijks wisten waarover ze schreven, hebben boekjes gepubliceerd over de QaBaLaH en dit tot een onwerkbaar systeem vervuild. Ik wil voorkomen, dat dit met Yggdrasil® gebeurt. Yggdrasil® is een kwaliteitsmerk. Ik wil graag, dat alles wat onder de naam Yggdrasil® wordt gepubliceerd, zuiver is, duidelijke geschreven is en tot geestelijke groei leidt. En ik zorg ervoor, dat cursussen onder de naam Yggdrasil® van topkwaliteit zijn.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rusland.gif

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Hoeveel is zes gedeeld door 3

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

Spreken met
Andreas Firewolf

Als je vragen hebt of een telefonisch consult wilt, kun je me bellen

Klik hier voor Telefonisch consult

 

reclame/nula__200_125euro.gif

 

reclame/RunentarotHoog.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers