01-01-2010

De Runentarot

Auteur Andreas Firewolf
372 pagina's met een zeer uitgebreide index

cdnlrunes/boek_gr.jpg

Boek: De Runentarot

372 pagina's met uitgebreide index, 24,5 cm hoog, 16,5 cm breed.

Auteur: Andreas Firewolf

Een schitterend boek van 372 pagina's met een zeer uitgebreide index. Iedere alinea is genummerd en de index verwijst naar alinea nummers. Zo kun je gemakkelijk informatie vinden en opzoeken.

Ieder van de 94 kaarten wordt apart behandeld. De uitleg per kaart beslaat meestal drie of meer pagina's. Uitgebreid worden de mythen achter de kaarten behandeld.

Verschillende legmethoden worden behandeld, waaronder de pentagram-legging. In deze sjamanistische legging legt men het pentagram als een heilige krijger (m/v). De rechterhand staat voor de zwaardarm / speerarm, de actieve kant. De linkerhand staat voor de schildarm / drinkhoornarm, de ontvangende of afwerende kant. Bij iedere kaart staat uitleg voor ieder van de plaatsen van de legmethoden.

De auteur Andreas Firewolf is een kenner van de germaanse cultuur. De mythologie, het recht en de kosmologie komen in dit boek tot leven. Dit boek is bijna een encyclopedisch werk over de germaanse cultuur. Een 'must' voor iedereen met belangstelling voor heidendom, mythologie, psychologie of antropologie.

Zeer uitgebreid wordt beschreven wat Runen zijn en hoe ze gebruikt worden.

  • Het lot wordt gesponnen door drie nornen Urð, Róta en Skuld. Hun betekenis wordt uitgebreid behandeld.
  • Er worden 4 legmethoden beschreven.
  • Vervolgens worden de kaart Ginnungagap en de Runenkaarten per stuk beschreven.
  • Er zijn 12 wereldkaarten voor de schilden, voor de drinkhoorns, voor de zwaarden en voor de speren. Tesamen 48 wereldkaarten. Iedere kaart wordt afzonderlijk beschreven.
  • Er zijn 5 klasskaarten voor de schilden, voor de drinkhoorns, voor de zwaarden en voor de speren. Tesamen 20 klassekaarten. Iedere kaart wordt afzonderlijk beschreven.
  • Bij de klassekaarten horen de vier Ásen: Loki, Thór, Týr en Óðinn. De mythologische betekenis van deze vier Ásen komt uitgebreid aan bod.
cdnlrunes/boek_kl.jpg

Citaat, pagina 14-15:

Shamanistische betekenis:

62 Hierboven hebben we de fysieke betekenis van de vier elementen beschreven. De shamanistische betekenis kijkt op een andere manier naar de elementen.

63 Als je water in een glas schenkt, neemt het de vorm van het glas aan. Haalt iemand het glas weg terwijl je inschenkt, dan stroomt het water alle kanten op. Dit is (shamanistisch gezien) het voornaamste kenmerk van water en van het element Zee. Water is vloeibaar, neemt de vorm aan van de omgeving en het vult alle gaten.

64 Mensen die waterig zijn, vloeien in iedere omgeving en nemen de vorm van hun omgeving over. Daarbij vullen ze alle gaten op. En ze vloeien van hoge plaatsen naar lage plaatsen. Als je water omhoog wilt krijgen, moet je het optillen (bijvoorbeeld in een emmer). Als je waterige mensen omhoog wilt krijgen, moet je heel veel moeite doen. Als je ze eenmaal omhoog hebt gekregen, moet je ze vasthouden met een vaste omgeving. Laat je ze los, dan vloeien ze meteen weer naar beneden.

65 Als je water in een vorm giet en je zet de vorm in het vriesvak, dan bevriest het water in die vorm. Als je daarna de vorm verwijdert, houdt het water die vorm. De vorm is bevroren. Het water is gekristalliseerd tot ijs. Dit is (shamanistisch gezien) het voornaamste kenmerk van het element IJs. IJs is vast, hard en onbuigzaam. Als je de vorm van het ijs wilt veranderen, dien je er op in te hakken met stalen gereedschap of je dient het te verhitten met vuur.

66 Mensen die ijzig zijn, zijn vast, hard en onbuigzaam. Ze houden hun vorm, wat er ook gebeurt. Als ze in gezelschap van andere mensen zijn, stoot men zich tegen de ijzige mensen en doet men zich pijn. IJzige mensen zijn onbeweeglijk. Om ze in beweging te krijgen, dien je ze bij het vuur te zetten. Dan smelt het ijs en worden ze vloeibaar en handelbaar.

67 Een zwaard is bevroren staal. Het kreeg zijn vorm na verhitting in het vuur en na langdurig smeedwerk. Het nut van het zwaard ligt in zijn hardheid en scherpheid.

68 Een zilveren kelk is bevroren zilver. Na verhitting in het vuur werd het gedreven in een holle vorm. Het nut van de kelk ligt in haar hardheid en holheid. De holte van een kelk kan gevuld worden met water of wijn.

69 Vaste vormen en vloeibare vormen gaan goed samen. Een vloeistof wordt op zijn plaats gehouden door een vaste vorm. En vloeistoffen kunnen sommige vaste vormen oplossen. Als je zout (een bevroren chemische stof zoals Natrium Chloride) in een kelk met water doet, lost het zout op in het water. Als je dan het water langzaam laat verdampen, kristalliseert het zout uit in één of een paar grote kristallen, met een zuivere geometrische structuur.

70 Vaste vormen veranderen in vloeistoffen wanneer ze warmer worden. De warmte is afkomstig van het vuur. Vuur verhit vaste stoffen, zodat ze beweeglijk worden.

71 Vurige mensen staan voortdurend in vuur en vlam. Ze zijn ergens vurig voor of vurig tegen. Met hun hitte smelten ze de ijzige mensen, zodat deze vloeibaar worden en in beweging komen. Zij brengen waterige mensen aan de kook, zodat zij onbesuisde dingen gaan doen. Vurige mensen kunnen een samenleving in beweging brengen, maar ook laten verdampen of verbranden.

72 ...

cdnlrunes/boek_kl.jpg

Citaat, pagina 18:

Wat voor mens ben jij?

91 De bovenstaande indeling is heel erg simpel: ijs, water (zee), vuur en wind. In werkelijkheid komt het bijna nooit voor, dat iemand slechts één element gebruikt. We zijn een samenstelling van de vier elementen. Meestal is één element duidelijk sterker en één element duidelijk zwakker. De andere twee zitten daar tussenin. Soms zijn twee elementen sterk en twee zwak. Of soms is één element sterk en twee zwak. Etcetera. Feitelijk zijn er zo heel veel verschillende mensen. Net zoveel als je in het echt tegenkomt.

92 Gedurende je leven verander je geleidelijk. Veel pubers zijn vurig en zitten vol idealen. Dan worden ze burgerlijk en begint het water te overheersen. Uiteindelijk verstarren ze en overheerst het ijs.

93 Je aangeboren aanleg kun je in je geboortehoroscoop terugvinden. Als je zon in een vuurteken staat, heb je heel veel vuur, in aarde heel veel ijs, in lucht heel veel wind en in water heel veel water. Vervolgens telt je ascendant heel sterk mee. Het teken waarin je maan staat, laat zien hoe je op anderen overkomt of hoe je je probeert voor te doen.

94 ...

Reacties

Beste Andreas,

Sinds een paar weken ben ik aan het surfen. Ik "zoek" iets, maar weet (nog) niet wat. Erg inspirerend om te zien, dat er meer mensen bezig zijn met een spirituele inslag, en daar al wel hun weg in hebben gevonden. Interessant om te zien, dat er een verband is tussen de tarot en de runen. Van beiden weet ik vrijwel niets af, maar, uiteindelijk zal ik vinden wat ik zoek. Ik wens, dat je veel reacties krijgt en dat veel mensen je boeken kopen en cursussen volgen. Je bent duidelijk in je uitleg.

Laluz

Bedankt voor je reactie, Laluz. Veel succes met je zoektocht.

Andreas Firewolf.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo3.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is 15 plus achtentwintig

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
hoog

 

 

reclame/nula_200.gif

 

reclame/RunentarotHoog.gif

 

 

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier
firewolf/bos2.jpg

Wie en wat is Firewolf

alfheim.jpg

Ontwikkeling van ons centrum in noord-oost Groningen

yggdrasil/boom_kl.gif
runen100/01Fella.jpg
Sjamanisme, Inwijdingswegen van de oude germanen.

Online yoga

rasata/rasata.jpg
firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

We gaan emigreren

Daarom te koop

Contact formulier
Inloggen
Interessante links
Artikelen over de Runentarot en online raadplegen
25 kaarten overeenkomstig de Runen
49 kaarten overeenkomstig de werelden van Yggdrasil
20 kaarten overeenkomstig de maatschappelijke klassen plus de Azen
Bestel het tarotdeck, boeken en TRANCE-FORMATIES
Klik hier voor een online legging
Deze tarotlegging geeft inzicht in je spirituele ontwikkeling, in wat je moet doen om je verder te ontwikkelen.
Deze tarotlegging geeft inzicht in je relatie, in wat je moet doen en wat je beter kunt vermijden.
De Runentarot is spiritueel en sjamanistisch
Wat heb je aan de Runentarot?
Gebaseerd op de magische tekens van de Germanen
Gebaseerd op de werelden van Yggdrasil
Gebaseerd op de klassen in de maatschappij
De spinsters van het lot
Ontwikkeld door Nul-A Computers