01-01-2010

TRANCE-FORMATIE CD Runentarot 3:
Runen 5 en 6

1.5 Reið
2.5 Taxus, de gehangene
3.5 Lögr, de zee

cdnlrunes/runecd3.gif

TRANCE-FORMATIE 1:
Runen 5

In de eerste TRANCE-FORMATIE ervaren we de vijfde runen van de drie ættir:

Raidho of Reið, Eihwaz of Taxus, de gehangene en Laguz of Lögr, de zee

De oude noorse Runenrij bestaat uit 24 Runen, die verdeeld zijn in 3 ættir. In iedere TRANCE-FORMATIE leer je 3 bij elkaar behorende Runen heel goed kennen.

1.5 Reið, de wilde jacht, de wilde rit.

Het germaanse jaar duurde acht maanden van anderhalve maan. Dan kwam de Joeltijd, tussen sinterklaas en drie koningen. Met sinterklaas werden de jongens opgehaald, die in de puberteit gekomen waren. Zij werden drie dagen in een leren zak in een boom opgehangen. Na drie dagen werden ze opnieuw geboren en behoorden ze tot de Jonge Mannen (Jolasveinar). Vervolgens hielden de Jonge mannen negen nachten lang wilde ritten te paard over de velden. Alle sibben moesten voedsel klaarzetten voor hun paarden en lekker eten voor de Jonge Mannen.

2.5 Taxus, de gehangene.

De priesters van Óðinn (de weerwolven) werden ingewijd door ze negen dagen en nachten in een leren zak op te hangen in een boom. In die negen etmalen reisden zij door alle werelden van de wereldboom Yggdrasil. De leren zak is als een baarmoeder, of als de pop van een rups. In de leren zak verandert de priester van een aardworm in een gevleugelde lichtbrenger.

3.5 Lögr, de zee.

Na zijn inwijding als weerwolf gaat de priester van Óðinn op reis als Skalde. Hij maakt verre reizen en zingt over de geheime kennis van de germaanse shamanen.

Lögr is de zee, en deze Rune duidt op verre reizen. De zee is een mysterie en brengt je naar onbekende gebieden. Het is ook de baarmoeder van Moeder Aarde. Durf jij op reis in een klein drakenschip over de grote zee?

1.6 Kennari
2.6 Percht
3.6 Ing

cdnlrunes/runecd3.gif

TRANCE-FORMATIE 2:
Runen 6

In de tweede TRANCE-FORMATIE ervaren we de zesde runen van de drie ættir:

Kenaz of Kennari, Perth of Percht en Inguz of Ing

1.6 Kennari, de leermeester.

Na de inwijding tot weerwolf werd men een Skalde, een zanger. Als Skalde maakt men verre reizen en leert men over de mensen. Als men genoeg geleerd en gereisd had, werd men een Thulr. De Thulr leidt de ceremonieën en interpreteert de Runen. Sommige Thulr’s worden zo wijs, dat zij als Kennari erkend worden. De Kennari mag leerlingen opleiden. Iedereen behandelt de Kennari met veel eerbied en respect.

2.6 Percht, de godin van de dood.

Vrouwe Perchta is de godin van de dood. Ze wordt ook Vrouwe Hal genoemd. Zij rijdt op een drie-benig paard, genaamd Halhest. De drie benen van Halhest heten: Honger, Ziekte en Ouderdom. Wanneer Vrouwe Perchta over de aarde rijdt, snellen drie geesten voor haar uit. Ook deze drie geesten heten: Honger, Ziekte en Ouderdom. Zij grijpen de mensen en voeren ze mee naar de onderwereld.

3.6 Ing, het goddelijk vuur.

Ing is het vuur en het Hoger Zelf. Ing kan zich manifesteren als een tinteling door je lichaam of als een helder licht. Buiten jezelf kan Ing optreden als je Hamingja (Hamr-Ingja), je levensgeluk. Hamr betekent diergeest. Hamingja is het goddelijk vuur in de gedaante van je totemdier.

Met st. Jan ontsteekt men het vuur van Ing, door met een stok van hard hout in een stuk zacht hout te wrijven. Zo ontstaat een wrijfvuur. Je kunt jezelf helen en heiligen, door negen keer over het wrijfvuur te springen. En je kunt een heilig huwelijk sluiten, door met je partner hand in hand over het wrijfvuur te springen.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is negentien min 6

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula__200_125euro.gif

 

Afwezig

Telefonisch ben ik nu niet bereikbaar.

Vaak ben ik bereikbaar via Helderinzicht.

NL 0909-8077 Box 33 90 cpm

B 0903-39968 Box 33 150 cpm

reclame/varietarier.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers