01-01-2010

Workshop van Andreas Firewolf in 1997

Het Scheppingsplan

Ik vraag me af hoe ik het mogelijk kan maken zoveel mogelijk invloed te hebben om de rampen waar je het over had te voorkomen in een druk leven met het patroon van werk gezin etc.

Een mooie workshop. Tof dat je het op internet hebt gezet. Allard.

Beste Allard,

Dank voor je reactie.

In een stad is het moeilijk om jezelf te beschermen. Wat je wel kunt doen is zorgen voor een stroomgenerator, ca. 25 liter benzine (voor de stroomgenerator) en een grote vrieskist. Wanneer er zich iets voordoet, kun je dan de eerste dagen overleven. N.b. De stroomgenerator heb je nodig voor diepvries, koelkast. Een campinggasstel is wel handig om voedsel te verwarmen.

Bij de echt grote rampen helpt dit allemaal niet wanneer je in de randstad woont. Als je op het platte land woont kun je betere voorzorgsmaatregelen nemen.

Zelf woon ik heel afgelegen. Onze tuin levert dit jaar (2009) ruim 150 kilo fruit op en tientallen kilo's groente. Onze diepvries is altijd goed gevuld. Als er een maand niets te eten te kopen is, overleven we het nog steeds. Maar ook dat is eigenlijk nog onvoldoende voor echt grote rampen.

De grote vragen zijn: Hoe groot worden de rampen en hoe reageren de mensen? Wanneer de zeespiegelstijging langzaam gaat, kunnen we ons redelijk aanpassen. Als het klimaat in een keer omslaat, dan is er geen tijd. Als we dan blijven samenwerken, kunnen we nog steeds de problemen te boven komen. Maar vermoedelijk raken mensen dan in paniek en ontstaan er eerst rellen en daarna oorlogen. Als het echt fout gaat, komt dat vermoedelijk doordat mensen zich tegen elkaar keren, inplaats van samen te werken.

Er dreigen veel grotere rampen dan natuurrampen.

  1. In de USA is een derde van de bevolking veel te dik en stapelen de gezondheidsklachten zich op. Europa gaat heel hard in dezelfde richting.
  2. Jongeren drinken veel te veel alcohol en gebruiken veel te veel drugs. De kans bestaat dat een groot deel van de jongeren tussen de 12 en 25 van nu over 20 jaar dement zijn, gewoon door overmatig misbruik van alcohol en drugs.

Tel 1 en 2 bij elkaar op en je hebt een scenario voor een heel grote ramp. Komt daar nog een klimaatverandering bij, dan wordt het echt zwaar.

Eva en ik zijn van plan om in 2010-2011 een boederij te kopen met minimaal 5000 m2 grond om zelfvoorzienend te gaan leven. Mochten overgewicht en 'binge-drinking' tot sociale chaos leiden, dan hopen we daar zelf weinig last van te hebben.

Veel licht en liefde, Andreas.

Hoi Andreas

Ik zou willen kracht genoeg te hebben om een ramp te voorkomen. Ik probeer al op allerlei wijze daar invloed op uit te oefenen. Ik verbaas me dikwijls over de starheid van mensen. Al leg je duidelijk uit dat 1 en 1 twee is ,zullen een grote groep mensen zeggen dat dat niet het geval is. En dat noemt zich vaak nog geleerd. Achter deze groep hobbelen dan weer een hele meute aan. Er is overigens ook een tegen beweging.

Toch denk ik dat de ramp niet af te wenden is.

Bedankt voor de tips en je snelle reactie. Vertrouw op Odin. Ik wens je veel geluk en heil in de strijd.

Groet Allard

Hallo Allard

Wat is een ramp? Is de komeetinslag van 65 miljoen jaar geleden een ramp? Voor de dinosauriers wel, voor zoogdieren bood het nieuwe kansen. Als de klimaatverandering heel snel gaat en de mens sterft daardoor uit, zullen heel veel diersoorten opgelucht ademhalen.

De aarde heeft al veel zogenaamde 'rampen' achter de rug. Voor zo'n 'ramp' zijn er een klein aantal diersoorten, die de aarde domineren. Juist de dominante diersoorten zijn kwetsbaar voor uitsterven. Na zo'n 'ramp' verdwijnen de dominante diersoorten en zien we een explosie van totaal nieuwe diersoorten. Evolutionair gesproken is een 'ramp' dus eigenlijk een evolutionaire impuls.

Ik weet ook niet of het uitstoten van CO2 echt verkeerd is. Vanuit het perspectief van de aarde, kun je er op andere wijze tegen aankijken. In de afgelopen miljard jaren is veel koolstof gebonden geraakt onder de aarde. De mens brengt deze koolstof weer in omloop. Hierdoor wordt de aarde warmer en krijgen planten meer voedsel. Misschien is het voor de aarde wel heel goed wat we doen.

Het bovenstaande is geen oproep om te blijven 'vervuilen'. Zelf probeer ik zo weinig mogelijk bij te dragen aan CO2 uitstoot. Ik stel juist, dat we niet weten wat goed is voor de aarde. Daarom kunnen we maar beter niet teveel doen.

Ik weet wel, wat ik moet doen, hoe ik moet leven. Als ieder mens zo goed mogelijk en zo bewust mogelijk probeert te leven, krijgen we een betere samenleving.

Je hebt een aantal sites doorgegeven. Ik heb daar geen goed gevoel over. Mensen die veel te veel in hun hoofd leven, geen werkelijk contact met de aarde hebben. Ze willen 'de aarde redden' maar vergeten te wortelen in de aarde. Dat noem ik zweverig.

Je kunt alleen een stukje van de wereld beter maken voor jezelf. Je eigen huis, je eigen tuin. Daarnaast kun je positieve invloed uitoefenen in je buurt.

Zelf ben ik lid van Natuurmonumenten en ik steun stichting AAP. Dat zijn organisaties met redelijke mensen, die met diplomatieke middelen een nauw begrensd doel willen bereiken en daar ook succesvol in zijn.

Ik probeer de CO2 uitstoot te verminderen, maar ik ben er niet 100% zeker van dat dat goed is. Misschien is het voor de aarde beter als we de koolstof uit de aarde halen en in de atmosfeer brengen. Wie weet wat op lange termijn voor de aarde het beste is?

Zelf ben ik vegetarier, ik geef recepten voor seitan. Klik hier voor details en recepten. In mijn tuin heb ik fruitbomen van oude rassen, zoals karmijnnappel, om te helpen de bio-diversiteit in stand te houden.

Daarnaast geef ik cursussen om het bewustzijn te vergroten. Ik heb ook een politieke website: www.groenepolitiek.info

De verarming van de genenpool onder koeien is zorgwekkend. Bijna al het fokvee stamt af van enkele superstieren. Wanneer er een ziekte optreedt, kan dat grote gevolgen hebben. Maar het heeft weinig zin om er tegen te vechten. Wanneer we gaan vechten, verhogen we de stress bij onze 'tegenstanders'. Dan is een redelijk gesprek of een verhoging van het bewustzijn uitgesloten. We kunnen beter op rustige wijze de consequenties op lange termijn duidelijk maken.

Veel organisaties en groepen die voor een betere wereld zijn, zijn fanatiek en slecht geinformeerd. Bij bijvoorbeeld GroenLinks en milieudefensie hebben ze wel een goede wil, maar weinig kennis van zaken. Men is ook niet bereid om dingen echt door te rekenen. Men heeft bovendien een mensbeeld, waarin conflict en strijd ingebakken zit. Daardoor zetten dergelijke organisaties zichzelf buiten spel.

Je kunt niet DE wereld verbeteren. In het gunstigste geval kun je een aspect van de wereld verbeteren. Dat kan alleen als je strijd probeert te vermijden. Strijden voor een betere wereld is goed als je tegenstander Hitler is of Pol Pot. In de meeste gevallen is strijden voor een betere wereld een recept voor onheil.

Veel licht en liefde, Andreas.

Hoi Andreas

Je bent een mooi en bijzonder mens Andreas. Je hebt me aan het denken gezet. Natuurmonumenten steun ik ook. Milieu defensie zie ik als denk tank en steun ik ook.

Groen links wil in Amsterdam het groen weg hebben. Door hun heeft een stuk park plaats moeten maken voor een bank gebouw. Ook zijn ze tegen groene aanplant en parken in Amsterdam. In debat gaan ze inderdaad overal tegen in. Er is geen dialoog. Ze vergeten dat ze tegen de mensen ingaan die door het volk verkozen zijn. Ze zouden er meer respect voor moeten hebben. Iedereen heeft immers recht op een eigen stand punt. Leg dat dan uit in plaats van overal op in te hakken. Ooh ik zou hier nog heel wat over kwijt kunnen. Doe ik niet.

Ken je dit boekje ook?: De echte koningen van Nederland waren ook wolven.

Bedankt Andreas Fire wolf
Heil Odin

Groet Allard

Het boekje ken ik niet. Ziet er interessant uit, maar helaas .. Er zijn teveel boeken die ik nog wil lezen.

Groetjes Andreas.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo8.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is 15 plus achtentwintig

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Login

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Wie en wat is Firewolf

firewolf/bos2.jpg

Firewolf aangaande spirituele onderwerpen

Videos met en over Firewolf

Firewolf aangaande wetenschap en spiritualiteit

firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

log2021/DSCF6850.JPG

Ons centrum: Alfheim

Hier kun je in foto's zien hoe ons centrum zich sinds 2004 ontwikkeld heeft.

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Een andere kijk op fundamentalisme

Om jezelf te leren kennen en jezelf te veranderen, dien je terug te gaan naar je diepste fundamenten.

De aarde is "de parel van het Universum"

Hier vind je een gedicht over Moeder Aarde.

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Volledige tekst van deze verklaring.

Ontwikkeld door Nul-A Computers