01-02-2009

Naar de nieuwe tijd

Nieuwsbrief februari 2009

Help, de wereld verzuipt!

Volgens de overheid stijgt de zeespiegel in deze eeuw minder dan een meter. Dat wil men graag, maar het is uiterst onwaarschijnlijk. Een stijging van de zeespiegel met 10 tot 50 meter is veel waarschijnlijker. Heel veel hangt af van de snelheid waarmee we de uitstoot van roet en CO2 kunnen terugdringen. Tot op heden zijn er weinig politieke of economische redenen voor hoop. Politici en economen stellen noodzakelijke maatregelen al veel te lang uit en gaan daar de komende jaren ook gewoon mee door. De enige hoop komt van de technologie en de wetenschap. Er zijn grote vorderingen op de gebieden: zonnepanelen, windmolens, omzetting van water in waterstof, opslag van waterstof, omzetting van waterstof en co2 in syngas en vervolgens methaan, omzetting van landbouwafval in biogas, opslag van electriciteit in accu's, omzetting van waterstof in elektriciteit (brandstofcellen), getijde-energie, en dergelijke. Vermoedelijk is elektriciteit uit zonnepanelen rond 2015 goedkoper dan elektriciteit uit olie. Het zou mogelijk moeten zijn om rond 2015 de productie van auto's op benzine of diesel te verbieden en volledig over te gaan op auto's op waterstof en elektriciteit. Dat zou heel veel schelen.

Omdat we niet weten hoe snel de technologische ontwikkelingen omgezet worden in bruikbare produkten, is het moeilijk te voorspellen hoe snel de aarde opwarmt. Daarnaast weten aardwetenschappers nog te weinig. Aardwetenschappers zijn nog in heftige discussies verwikkeld over klimaatmodellen. Daarom kunnen ze ook niet zeggen, of de zeespiegel 10 meter of 50 meter zal stijgen.

Artikelen die je hierover kunt lezen zijn:

Om zeer ernstige problemen te voorkomen, dienen we zo snel mogelijk over te schakelen op schone energie. De noodzaak daartoe is minstens even groot als de noodzaak tot productieverhoging in de landbouw na de tweede wereldoorlog. Hiertoe is toen het Mansholt-plan uitgevoerd en dat was heel erg succesvol. Voor schone energie is een Mansholt-plan voor zonne-energie nodig. Zie hiervoor mijn artikel: Zonne-energie kan problemen verlichten

Nieuwe tijd:

We gaan naar een nieuwe tijd. We kunnen in principe twee richtingen uit:

  • We schakelen te langzaam over op schone energie. De zeespiegel stijgt met tientallen meters. Nederland wordt noordzee. Alle kustgebieden rondom de wereld gaan kopje onder. Heel veel mensen moeten verplaatsen, dat geeft oorlogen om land. Heel vaak mislukken oogsten, dat geeft oorlogen om voedsel. Stijgende zeespiegel en oorlogen verwoesten de menselijke beschaving. Alleen mensen die in afgelegen gebieden in zelfvoorzienende gemeenschappen leven komen behoorlijk door deze crisis.
  • We schakelen heel snel over op schone energie. De stijging van de zeespiegel beperken we tot enkele meters. De lucht wordt weer schoon. Na enige tijd wordt zonne-energie zo goedkoop, dat we kunnen doen wat we willen, zonder het milieu te belasten. Dit is geen utopie. Het betekent wel een forse investering in wetenschappelijk en technisch onderzoek naar zonnecellen, brandstofcellen, materialen voor accu's, etcetera.

Hoewel ik hoop op een mens- en milieuvriendelijke omschakeling naar schone energie, houd ik ernstig rekening met een grote crisis. Om deze crisis te overleven willen Eva en ik over een paar jaar een grote boederij kopen en daar een autarkisch (zelfvoorzienend) centrum beginnen. Ook stimuleren we zoveel mogelijk mensen om hetzelfde te doen.

Stel je eens een Cirkel van Licht en Liefde voor, waarvan jij lid bent of waarvan jij meester(es) bent. Een cirkel van 5 tot 15 personen. Stel je voor, dat deze cirkel een groot stuk grond koopt met enkele gebouwen, en dat jullie zelf jullie groente en fruit verbouwen, zelf voor energie zorgen, regenwater opvangen en er drinkwater van maken. Dan zijn jullie voor een belangrijk deel onafhankelijk van supermarkten en de moderne maatschappij. Komt er een grote crisis, dan zijn jullie overlevingskansen een stuk beter.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo7.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweede jaar van de 21e eeuw.)

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

 

reclame/nula_200.gif

 

reclame/RunentarotHoog.gif

 

 

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier
firewolf/bos2.jpg

Wie en wat is Firewolf

alfheim.jpg

Ontwikkeling van ons centrum in noord-oost Groningen

yggdrasil/boom_kl.gif
runen100/01Fella.jpg
Sjamanisme, Inwijdingswegen van de oude germanen.

Online yoga

rasata/rasata.jpg
firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

We gaan emigreren

Daarom te koop

Contact formulier
Inloggen
Interessante links

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Ga terug naar je fundamenten
Universele Verklaring van de Rechten van de Mens
De schadelijke gevolgen van ego?e

Spiritueel Materialisme vervuilt de astrale werelden

Materialisme is de gehechtheid aan bezittingen, status of welvaart. Spiritueel materialisme is de gehechtheid aan spirituele status, gehechtheid aan een bepaald geloof. Het idee dat jij hoger bent omdat je een bepaald geloof hebt, of een bepaalde geestelijke leer volgt, is een uiting van spiritueel materialisme.

Spiritueel materialisme is ook het inzetten van spirituele middelen om egoïstische aardse doelen te bereiken.

Moeten we de wereld redden of red deze zichzelf wel ???
Hoe overleven we de klimaatverandering?
Is E = mc2 gewoon FOUT ???
Evolutionaire zeef
Gedicht over Moeder Aarde
Deel 1 van workshop Andreas Firewolf
Deel 3 van workshop Andreas Firewolf
Deel 4 van workshop Andreas Firewolf
Deel 5 van workshop Andreas Firewolf
Sjamanistische aurareiniging door Andreas Firewolf op video
Cursiste Monica over Firewolf
Cursiste Rose over Firewolf
Cursist Jan over Firewolf
Ontwikkeld door Nul-A Computers