01-01-2010

Zonder je af om tot jezelf te komen

Je hebt de Tao (grofweg vertaald: de inhoud)

en de Teh (grofweg vertaald: de vorm)

Inwijdingsrituelen hebben een inhoud en een vorm. Bij de ulfhedhnar werd men in een boom gehangen voor negen dagen, bij de weerberen werd je negen dagen in een grafheuvel gelegd. Bij de egyptenaren werd je een periode in de grafkamer van een pyramide gelegd. Bij de native americans ga je een paar dagen in afzondering de wildernis in. Je ziet dan verschillende vormen maar een vrijwel identieke onderliggende structuur: afzondering.

Bij heel veel inwijdingen tot priester(es) / sjaman / magier / etc. wordt een periode van totale afzondering essentieel geacht.

Volgens mij is dat het verschil tussen spirituele organisaties en sekten. In een sekte laat men je nooit alleen, geeft men je nooit tijd om na te denken, geeft men je geen tijd om tot jezelf te komen. Bij bovengenoemde inwijdingen stimuleert men je om je langdurig af te zonderen en zo je zelf te ontdekken.

Afgaande op mijn eigen ervaring en die van verschillende cursisten: Na een periode van afzondering komt een grote verandering. Je gedachten veranderen, je gevoelens, maar heel vaak ook je levenswijze. Toen ik in maart 1988 negen dagen in een leren zak ging hangen, had ik een zeer goede baan in de automatisering bij een zeer groot bedrijf. Ik had hele goede carrierekansen. In april nam ik ontslag en begon ik met het maken van de cursus Yggdrasil. Leverde geen geld op (kosten van dat soort cursussen zijn meestal hoger dan de inkomsten) maar gaf wel veel meer levensvreugde.

De afgelopen zeven jaar heb ik weer in de ICT gewerkt, gewoon omdat ik geld nodig had. Zo kon ik ook mijn huis kopen. Als kleine zelfstandige lukt dat niet, zeker niet als je in de alternatieve sector actief bent. Inmiddels heb ik besloten om weer fulltime les te gaan geven in occulte kennis en mijn website wat uit te breiden. Vermoedelijk zal ik weer voor een of andere periode van afzondering en inwijding kiezen, om een visioen te krijgen dat me de weg wijst in mijn leven. Ik houd niet van platgetreden paden.

Geestelijk vasten: Totale informatiestop

Als je niet weet wat je moet doen of als je leven niet plezierig is, kun je volgens mij het best kiezen voor een periode van totale afzondering. Ga bijvoorbeeld in de winter een paar dagen of een paar weken naar een camping of een vakantiehuisje en spreek daar met niemand. (In de zomer is meestal niet zo handig, omdat je dan echt geen rust krijgt.) Of zonder je thuis helemaal af, als je alleen woont en je huis rustig is. Sluit de gordijnen, schakel de tv, radio, de computer en je mobieltje uit. Open geen post als je thuis bent, pak geen krant. Ook geen boeken. Concentreer je gewoon op jezelf.

Het helpt om tevoren een aantal handelingen te bedenken, die je steeds opnieuw herhaalt. Bijvoorbeeld:

  • vijf maal per dag zeg ik deze spreuk drie keer achter elkaar op.
  • drie keer per dag doe ik deze invocatie.
  • drie keer per dag doe ik de volgende ademoefeningen en de volgende yoga-oefeningen.
  • Etcetera.

Wanneer je een paar dagen niets eet (vasten) krijgen je darmen en andere organen rust en kunnen ze je lichaam ontgiften. Meestal word je daar gezonder van.

Wanneer je een paar dagen of een week of twee geen informatie opneemt, krijgt je geest rust en kan je geest zich ontgiften. Daar krijg je een heldere geest van. Als je geest tot rust komt, kun je zien wat je hier op aarde wilde gaan doen en kun je de juiste beslissingen nemen.

De meeste problemen worden veroorzaakt door een geest die te weinig rust krijgt. Als je geest tot rust komt, komt ook je leven tot rust en komt er ruimte om de dingen te doen die je graag wilt doen.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo8.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is 15 plus achtentwintig

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Login

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Wie en wat is Firewolf

firewolf/bos2.jpg

Firewolf aangaande spirituele onderwerpen

Videos met en over Firewolf

Firewolf aangaande wetenschap en spiritualiteit

firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

log2021/DSCF6850.JPG

Ons centrum: Alfheim

Hier kun je in foto's zien hoe ons centrum zich sinds 2004 ontwikkeld heeft.

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Een andere kijk op fundamentalisme

Om jezelf te leren kennen en jezelf te veranderen, dien je terug te gaan naar je diepste fundamenten.

De aarde is "de parel van het Universum"

Hier vind je een gedicht over Moeder Aarde.

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Volledige tekst van deze verklaring.

Ontwikkeld door Nul-A Computers