27-12-2012

Wat brengt het jaar 2013?

Voor het jaar 2013 heb ik drie kaarten getrokken voor de drie nornen: Urd, Rota en Skuld. De drie nornen zijn de spinsters van het lot. In Engeland spreekt men van de Weird-sisters.

Urd: het wordingsproces

Je word is correct Nederlands. Word is in deze zin een zelfstandig naamwoord. Urd is de ijslandse / noorse vorm van Word. De skandinavische talen hebben de V of W voor de meeste woorden verloren. Urd betekent letterlijk: Word. Het is het wordingsproces. Het geeft aan wat aan het ontstaan is en wat niet meer tegen te houden is.

runes220/zw00_ymir.jpg

Voor Urd trok ik de kaart: Ymir / Vader Hemel.

Ymir was de oerreus uit het allereerste begin van de schepping. Hij was een verschrikkelijke tiran. Op een dag kwamen Odin, Vilir en Ve in opstand tegen de oervader. Zij doodden de oerreus en schiepen de hemel en aarde uit zijn lijk. Van zijn schedel maakten ze het dak van de hemel, van zijn bloed maakten ze de rivieren en oceanen, en van zijn beenderen vormden zij de rotsen.

TRANCE-FORMATIE:

Een TRANCE-FORMATIE over deze Rune kun je vinden op de CD Yggdrasil 3: De Grote Vader, Opstand en vadermoord.

Deze kaart duidt op opstand, revolutie, vadermoord. De vader is het patriarchale systeem, de staat, het gezag. In 2013 mogen we opstand en omverwerping van het gezag verwachten. Of minimaal transformatie van de overheid.

Wereldwijd zien we vooral in de landen rond de middelandse zee en het midden oosten veel opstand. Verandering van het gezag in Syrie ligt voor de hand. Maar in 2013 kunnen we op veel meer plaatsen opstand en revolutie verwachten. Daarbij kan men denken aan Griekenland, Italie, Spanje en wellicht ook Frankrijk.

In Nederland zien we een politiek systeem dat alle gezag aan het verliezen is. Het gezever van Wilders over Europa en uit de euro gaan. En de manier waarop hij het voorgaande kabinet midden in de crisis heeft laten vallen. En het gestuntel van Rutte en Samson. Even snel een regeerakkoord en binnen twee weken alles weer radicaal omgooien. Nieuwe plannen voor de hypotheekrenteaftrek, die vermoedelijk niet haalbaar zijn. Wat we willen, is een stabiele en betrouwbare overheid, die gezag uitstraalt. Wat we hebben is een labiele, onbetrouwbare overheid, die over zijn eigen benen struikelt. In Nederland zullen we niet zo snel een radicale verandering van de overheid krijgen. Maar er zal wel heel wat gaan veranderen in 2013.

In de Europese Unie zullen we af gaan rekenen met nationalisme. Natie-staten zoals Nederland en Duitsland zijn iets uit het verleden. De crisis is niet op te lossen met nationalisme. Om de crisis op te lossen en herhaling te voorkomen zullen nationale regeringen macht moeten inleveren en zal het centrale gezag van de EU versterkt moeten worden. Een dergelijk proces hebben we eerder meegemaakt. Aan het einde van de middeleeuwen ontstond langzaam maar zeker Nederland. Stadstaatjes als Haarlem en Amsterdam moesten hun eigen munt opgeven en integreren in de Republiek der Zeven Provinciën, waaruit later Nederland ontstond. Op dezelfde wijze hebben de europese landen hun eigen munt opgegeven en moeten geleidelijk integreren in de Europese Unie. Dat wordingsproces is in volle gang en is niet meer tegen te houden.

Op religieus gebied zien we ook omwenteling, instorting van het oude gezag en vorming van een nieuwe orde. Volgens de paus wordt de wereldvrede bedreigd door abortus, euthanasie en homoseksualiteit. Hij is het symbool geworden van het tirannieke patriarchaat, dat alles vertrapt wat anders is. De bijbel is vooral een boek van schaapherders voor schaapherders. Er staan leuke verhalen in, maar de grote lijn van de bijbel is uit fase met de tijd. We zijn geen ongeletterde schaapherders meer. Wat we nodig hebben is een nieuwe religie met nieuwe normen en waarden. Dat zijn we al aan het scheppen. Ook dat wordingsproces is in volle gang en is niet meer tegen te houden.

Rota: de wortel

Rota betekent wortel. Vergelijk het engelse woord root. Rota geeft aan waar je roots, je wortels liggen. Tá-Rota betekent: het pad van Rota, de weg die je wortels volgen.

runes220/02Urd.jpg

Voor de wortels van het jaar 2013 trok ik de kaart Urd, het wordingsproces. De kaart Urd in de runentarot staat voor wijsheid, aanvaarding van het lot, acceptatie van de dingen die komen gaan. We kunnen ons leven voorstellen als een kanotocht op een rivier. De rivier is de stroom der tijd, de ontwikkeling van het lot, de tijdgeest. We kunnen tegen de stroom in peddelen of met de stroom mee peddelen. We kunnen ons verzetten tegen het lot of mee peddelen en onze kano bijsturen. Met de stroom meegaan is veel gemakkelijker. Ons lot accepteren is gemakkelijker dan er tegen in peddelen. En als we met ons lot mee peddelen, kunnen we ons leven bijsturen en zorgen dat we goed terecht komen.

TRANCE-FORMATIE:

Een TRANCE-FORMATIE over deze Rune kun je vinden op de CD Runentarot 1, Runen 1 en 2

Om ons lot te accepteren hebben we wijsheid nodig. Urd staat ook voor wijsheid. De kaart toont een oude wijze vrouw tussen de zuilen van de zon en de maan. Zij zit voor de wereldboom Yggdrasil en bij de bron van Urd. In deze bron zwemmen twee witte zwanen: de enige zielen in het universum die volmaakt zijn. In haar handen houdt zij de sleutel van de grendel van Urd. Of ons verleden vergrendeld blijft of openbaar wordt, wordt bepaald door deze grendel.

In 2013 dienen we het lot te accepteren en met het lot mee te werken. Het wordingsproces (de vorige kaart) gaf omwenteling en transformatie van het gezag aan. Hieraan dienen we mee te werken. Meewerken aan het opheffen van Nederland en verdere integratie in de Europese Unie is daarvan een goed voorbeeld.

Op religieus gebied dienen we terug te gaan naar onze wortels. Hoe zijn we ontstaan? Hoe was en is ons wordingsproces? Als een boom hoog wil groeien moet hij ook diep wortelen. Als wij ons geestelijk willen ontwikkelen, dienen we ook diep te graven. In onszelf. We moeten op zoek naar wie wij werkelijk zijn.

Skuld: de schuld

Om harmonie te bereiken en het evenwicht te herstellen dienen we een schuld aan het universum af te lossen. Skuld geeft dit aan. Je kunt de Skuld-kaart zien als de karmische kaart.

runes220/zw06_orde.jpg

Voor de schuld van 2013 trok ik de kaart Orde, de 6 van zwaarden. Om 2013 tot een goed jaar te maken dienen we orde op zaken te stellen, orde te scheppen, chaos te transformeren. 2012 Was een behoorlijk chaotisch jaar, ondermijning van het gezag en de oude structuren was het onvermijdelijke gevolg. Om de samenleving weer tot rust te brengen, dienen we orde terug te brengen, de maatschappelijke orde te herstellen.

TRANCE-FORMATIE:

Een TRANCE-FORMATIE over deze Rune kun je vinden op de CD Yggdrasil 27: Orde, de wereld van Agnar

De kaart toont de vuurreus Agnar in de wereld van Roodspeer (Geirrödargardr). In deze hal is een enorm vuur voor een vuurproef. Bezoekers van deze hal worden getest op hun moed en vastberadenheid. 2013 Wordt een jaar waarin we beproefd worden, waarin blijkt of we het vuur van verandering kunnen verdragen. Voor de Europese Unie wordt het het jaar van de waarheid: is de EU tegen deze vuurproef bestand en scheppen we een nieuwe orde? Of valt de EU uit elkaar en drijven we weg naar nog grotere chaos en misschien een nieuwe wereldoorlog? Het lot van de EU en ons lot zal in het komende jaar duidelijker worden.

 

reclame/groenepolitiek_rabo3.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Hoeveel is zes gedeeld door 3

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Yggdrasil, wereld Midgarðr (Midden Aarde), De Grote Vader, Opstand en vadermoord, cd met twee TRANCE-FORMATIES
Yggdrasil, Geirrodargardr, wereld van Roodspeer, Orde, cd met twee TRANCE-FORMATIES

TRANCE-FORMATIES Runen 1 en 2

Twee geleide visualisaties leren je de Runentarot heel goed kennen en er mee te werken.

cdnlrunes/runecd1.gif
Login
Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Wie en wat is Firewolf

firewolf/bos2.jpg

Firewolf aangaande spirituele onderwerpen

Videos met en over Firewolf

Firewolf aangaande wetenschap en spiritualiteit

firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

log2021/DSCF6850.JPG

Ons centrum: Alfheim

Hier kun je in foto's zien hoe ons centrum zich sinds 2004 ontwikkeld heeft.

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Een andere kijk op fundamentalisme

Om jezelf te leren kennen en jezelf te veranderen, dien je terug te gaan naar je diepste fundamenten.

De aarde is "de parel van het Universum"

Hier vind je een gedicht over Moeder Aarde.

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Volledige tekst van deze verklaring.

Ontwikkeld door Nul-A Computers